Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Normális hogy depresziós...

Normális hogy depresziós vagyok ez miatt?

Figyelt kérdés

A problémám kiváltó oka alacsony IQ-m lenne.Gyerekként mindig is érdekeltek a különféle tudományágak és egyébb "éretteb-nek" gondolható hobbiaim voltak és vannak, ezért rengeteg bizalmat öntöttek belém az emberek az eddigi elért sikeremiért, viszont nálam ez egyátalán nem jelenti azt hogy inteligensebb lennék.

Az elmúlt időben elvégeztem pár INGYENES IQ TESZTET AZ INTERNETEN amikből különféle eredményeim lettek. 125 pont volt az eddigi maximumom és 80 a minimum.Általában olyan 100 és 110 közötti pontal végeztem el majdem az összes tesztet.

A szomorú tény hogy a valóság sokkal másabb "eredményeket" mutat, rengetegszer vannak gátlásaim az életben, néha mikor leblokkolok egy egyszerű feladaton teljesen kiborulok és elmegy minden életkedvem, nyilván átlagon aluli lehet az IQ-m.

Már ez a poszt is nagy energia feszítést igényel egyátalán így mi értelme az életemnek ha mindig is olyan téma érdekelt amit ennyi inteligenciával képtelenség lenne felfogni?Ezzel a tudattal már motivációm sincs semmit tanulni új folgokat hisz úgyis nekem fölösleges lenne ha még átlagos se lehetek.

Hozzátenném hogy mindig is magányos voltam, egy rendkívül buta környezetben nőttem fel ami méginkább csak rontott a helyzetemen, erős szociális szororongással küzdök és még sorolhatnám.

Így hogy kezdem felismerni magamkörül a világot úgy hogy belegondolok hogy ezen kívül mennyi minden fontos dolog lehet amit én lehetséges soha nem fogok látni nagyon félelmetes és elszomorító.

A neten rengetek lelkileg régebben összetört emberekkel való diszkusziót hallgattam és ők elmagyarázták hogyan hozták magukat rendbe és hogyan lettek életvidámak.

Viszont én erről arra a következtetek hogy én nem leszek erre képes hisz nincs rá eszközöm.

Mégcsak 17 éves vagyok de már előre látom a jövőm ahol egyre inkább ismerem fel magamon hogy valójában egy genetikai hulladék vagyok.

Szerintem fölöslegesen raktam fel ezt a kérdést is hisz újra egy változhatatlan dologról van szó...

2022. nov. 5. 00:14
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:

40-es, attól mév hogy jó jegyeim vannak egyátalán nem jelenti azt hogy életképes is vagyok.Én magam se tudom hogy valójában mit szeretnék avagy hogy elinduljak egy irányba, sajnos ahogy már mondtam a hangulatomtól és az motivációmtól függ minden, így képtelen vagyok a dolgokat végigvinni pl.kèptelen vagyok időpontokat hosszú ideig tartósan betartani pl.napi szinten tornázn, olvasni, tanulni.

Egyátalán nem vagyok normális,

hisz elég csak az írásomra nézni és ebből máris kiderül hogy nem vagyok éppeszű.Ahogy már mondtam ha képes is vagyok célokat kitűzni vagy belevágni valamibe csak betartani a folyamatot vagyok kèptelen.

2022. nov. 27. 19:16
 42/47 anonim ***** válasza:

"kèptelen vagyok időpontokat hosszú ideig tartósan betartani pl.napi szinten tornázn, olvasni, tanulni."

Szerintem azért, mert nem élvezed és igazából nem akarod. De akkor fogadd el ezt, és ne kínozd magad fölöslegesen.

2022. nov. 27. 20:45
 43/47 A kérdező kommentje:
Nem akarok elfogadni semmit, únok már mindent ezért is méginkább fölösleges fejleszeteni magam.
2022. nov. 27. 20:52
 44/47 anonim ***** válasza:
17 évesen még nem találtad meg a helyedet, az utadat. Még alig láttál valamit a világból. Sok szép és érdekes dolgot találhatsz majd idővel.
2022. nov. 27. 20:59
 45/47 A kérdező kommentje:
Csak én nem szeretnék srmmi újjat látni tanulni egyebek egyszerűen nincs életkedvem, ha volna is bármilyen utam akkor a multamból fakadóan nyilván nem lenne értelmes út.Röviden nem akarok élni.
2022. nov. 27. 21:07
 46/47 A kérdező kommentje:
A stílusodból még név nékül is kitanálható hogy egy nőci írogat
2022. nov. 27. 21:09
 47/47 anonim ***** válasza:
Ha zavar, nem írok többet.
2022. nov. 27. 21:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!