Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Normális hogy depresziós...

Normális hogy depresziós vagyok ez miatt?

Figyelt kérdés

A problémám kiváltó oka alacsony IQ-m lenne.Gyerekként mindig is érdekeltek a különféle tudományágak és egyébb "éretteb-nek" gondolható hobbiaim voltak és vannak, ezért rengeteg bizalmat öntöttek belém az emberek az eddigi elért sikeremiért, viszont nálam ez egyátalán nem jelenti azt hogy inteligensebb lennék.

Az elmúlt időben elvégeztem pár INGYENES IQ TESZTET AZ INTERNETEN amikből különféle eredményeim lettek. 125 pont volt az eddigi maximumom és 80 a minimum.Általában olyan 100 és 110 közötti pontal végeztem el majdem az összes tesztet.

A szomorú tény hogy a valóság sokkal másabb "eredményeket" mutat, rengetegszer vannak gátlásaim az életben, néha mikor leblokkolok egy egyszerű feladaton teljesen kiborulok és elmegy minden életkedvem, nyilván átlagon aluli lehet az IQ-m.

Már ez a poszt is nagy energia feszítést igényel egyátalán így mi értelme az életemnek ha mindig is olyan téma érdekelt amit ennyi inteligenciával képtelenség lenne felfogni?Ezzel a tudattal már motivációm sincs semmit tanulni új folgokat hisz úgyis nekem fölösleges lenne ha még átlagos se lehetek.

Hozzátenném hogy mindig is magányos voltam, egy rendkívül buta környezetben nőttem fel ami méginkább csak rontott a helyzetemen, erős szociális szororongással küzdök és még sorolhatnám.

Így hogy kezdem felismerni magamkörül a világot úgy hogy belegondolok hogy ezen kívül mennyi minden fontos dolog lehet amit én lehetséges soha nem fogok látni nagyon félelmetes és elszomorító.

A neten rengetek lelkileg régebben összetört emberekkel való diszkusziót hallgattam és ők elmagyarázták hogyan hozták magukat rendbe és hogyan lettek életvidámak.

Viszont én erről arra a következtetek hogy én nem leszek erre képes hisz nincs rá eszközöm.

Mégcsak 17 éves vagyok de már előre látom a jövőm ahol egyre inkább ismerem fel magamon hogy valójában egy genetikai hulladék vagyok.

Szerintem fölöslegesen raktam fel ezt a kérdést is hisz újra egy változhatatlan dologról van szó...

2022. nov. 5. 00:14
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

Helyesbítek: Az IQ teszt olyan, mint egy adott dologból megírnál egy dogát.

De pl egy matek dogából nem fog kiderülni ki is vagy, mikhez értesz, mikhez van érzéked stb.

Csak az adott dolog jelenlegi helyzetét méri fel.

2022. nov. 17. 18:06
 32/47 A kérdező kommentje:

Rendben van, egyetértek veletek és köszönöm az egéb tanácsaitokat, még hozzátenném hogy jelenleg csak kíváncsiságból elvégeztem egy kisösszegű tesztet és 120 pont jött ki, tudom hatalmas marhaság és azok ellenére is butaság amiket leirtatok, csak engem rettentően érdekel az örökölt iq-m, az szüleimből kiindulva lehetetlennek látom hogy az én szintem legalább átlaos legyen, de ez a teszt többet mutatott, igaz nem volt időhöz kötve így voltak nyilván olyan feladatok, amik több időt vettek igénybe, meg persze voltak olyanok is amikre tippelnem kellet így valószinűleg nagymértékű toleranciája van.

Csak annyit szeretnék tőletek kérezni, aki már tapasztalt ebben hogy ez a szám mennyire valós szerintetek, mennyire lehet az életben felhasználni ezt?

2022. nov. 18. 18:27
 33/47 A kérdező kommentje:
[link] itt tanálható az eredményem:
2022. nov. 18. 18:28
 34/47 anonim ***** válasza:

Azt se feledd: nem feltétlenül anyukád, apukád dolgait örökölheted!

Új élet jött létre, azaz megszülettél te magad.

Emellett: az összes felmenődtől is "örökölhetsz" dolgokat.

Pl szemem formája olyan, mint üknagymamámé, alkatom mamámé.

Személyiség... Öhh... Kilógok, mint az állat. 🙃

Nyaggattam is a családomat, ki lehetett ilyen, akit pl én már nem ismerek, mert elhúnyt.

Az IQ-t nézve, tuti nem anyám, apám.

Drága jó anyám olyan dolgokat se ért meg, amiket precízen elmagyarázok, lerajzolok (művész vagyok több ágon, szóval elhiheted nem a rajz a gond) 😅

Kihívtam tesómat is, elmagyaráztam neki is, hogyan csináljuk a szúnyógháló felrakást...

Nem értették...

Feladtam, rájuk hagytam és mivel nem úgy csinálták, ahogyan mondtam... Nos 2 hét után már jött is le...

Figyi, ennyi volt a szitu:

A szúnyogháló összeállításához a dolgok:

- egy tépőzáras szalag, aminek másik oldalán gyári ragasztó van

-maga a háló

Fel kell ragasztani a tépőzárat az ablakkeretre,majd a tépőzárra a hálót kifeszítve.

Helyzet:

Ugyanilyenünk volt, de össze-vissza le volt jőve, mert a tépőzár gyári ragasztója elöregedett, szinte porrá kötött meg és lemorzsolódott.

Vettek újat. Ugye új ragasztós tépőzár és új hálót tartalmaz a csomag.

Elmondtam: a régi tépőzár ragasztós felületét kaparjuk le és az általam adott ragasztóval tegyük vissza a régi tépőzárat, mert az új gyorsan le fog jönni a gyári ragasztója miatt ismét kicseszünk magunkkal, azaz elöregszik, porlad, majd megint lejön.

Viszont a régi saját ragasztós tépőzárhoz használjuk az új szúnyóghálót, mert a régi elöregedett.

Nem értették, elkönyveltek... Annyit mondtam, majd az idő engem igazol. Úgy is lett.

Nem értik hol a probléma. 😅

Szerintem elcseréltek a kórházban engem. 🤣

Szóval megértem, hogy olykor ilyesztő az IQ témakör VS család.

"mennyire lehet az életben felhasználni ezt?"

Kreativítás, gondolkodás, logika mindenhol jelen van a maga formájában.

IQ teszt olyan, mint a testtömegindex.

Ad egy körülbelüli "egészséges" VS "egészségtelen" szintet.

Persze IQ esetében a több csak jobb, de ugye kiveséztük, hogy nem csak ebből áll egy ember. 😁

2022. nov. 22. 00:40
 35/47 anonim ***** válasza:

Előző, ez vicces :D

iJesztő egyébként, ejnye! :D

2022. nov. 23. 19:14
 36/47 anonim ***** válasza:

Igen, kivülállóként az ember nevet,ám így pl felnőni teher, irritáló.

Persze én is igyekszem poénosan kezelni, de idegeimen táncol a kismillió apró logikátlanság.

2022. nov. 25. 12:01
 37/47 A kérdező kommentje:
főleg az szociális fóbia az ami elveszi az eszem de teljesen méghozzá olyan intenzív hogy még közepes mennyiségű alkohol elfogyasztásától se csökken szinte már reflex ez hogy minden társas helyzetben kikapcsol az agykapacitásom 90%-ja, még a tegnap előtti terápián se voltam képes elmagyarázni a gondjaim, rengeteg minden nem jutott az eszembe legyrn szó hétköznapi szavakról...Teljesen reménytelen vagyok és rettegek hogy méginkább "debilizálódok" és egyébb realitástól eltávolító betegséget szedek így fel.Az dokim pszichológus de egyátalán nem javasolt további szakembert vagy gyógyszert, ő úgy gondolhatsa hogy szimplán csak lusta vagy motiválatlan vagyok változtatni, de èn magamon azt látom hogy sokkal súllyosabb eset vagyok, valószinűleg ahoz hogy elinduljak egy adott irányba és hogy ne csak a hangulatomtól függjön az motivációm egy nagyobb krizisre vagy pszichiáterre lenne szükségem, viszont én félek hogy ő is félreért és elkezel a gyógyszerekkel, csak így nem haladok semmivel.
2022. nov. 26. 17:46
 38/47 A kérdező kommentje:
34-es, csakhogy ezzel a tudattal hogy nincs elég agysejtem egyátalán nincs motivációm végigvinni minden célomat pl. Új dolgokat tanulni, olvasni egyebek.Hisz egy élet ìgy túl rövid ahoz hogy így kiteljesítsem magam, valószinűleg amig ezt elérném már a sok distressztől rég kidöglenék.
2022. nov. 26. 18:00
 39/47 anonim ***** válasza:
🤯🤯🥺
2022. nov. 26. 21:55
 40/47 anonim ***** válasza:
100%
Jó vagy az iskolában, ne csak a hangulatodtól függjön az motivációd, találd ki mit szeretnél, és tegyél érte. Teljesen normális vagy, elérheted, amit szeretnél, csak ne rabold a saját idődet a túl sok magadról való gondolkozással. Tanulással, célirányos tevékenységgel előbbre jutsz.
2022. nov. 27. 09:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!