Mit tegyek? Nagyon elegem van már mindenből. :' (
Sziasztok.
Kezdem azzal, hogy egy átlagos, 13 éves (7.-es) lány vagyok... Nem vagyok csúnya, de nem vagyok a legszebb sem.
Az a problémám, hogy kikészítenek az osztálytársaim, a nagyobbak, a kisebbek, mind. Állandóan csúfolnak, stb...
Legfőképp azért, mert szemüveges vagyok és az iskolában szinte senki sem az. Vagyis van egy-kettő, de ők nagyobbak jóval (12 osztályos iskolába járok).
Mindig az van, hogy próbálok valakivel vicces lenni és ő meg rámordít, hogy kussoljak, vagy ha nem is beszéltem akkor fejezzem be már, mert eltöri a szemüvegem... Lehet, hogy most vicces, de nagyon sértő és amikor mondják, akkor mindenki hallja és csak röhögnek rajtam... :(( Ez minden nap előfordul, amíg az iskolában vagyok, szinte mindegyik órában/szünetben. Ma tesi óránk volt, és helyből kellett ugrani, hogy megmérjék ki mennyit ugrik. Amikor én kerültem sorra, már rögtön valaki beszólt, hogy "most le fog esni a szemüvege figyeljétek", közben röhögött és utána a többiek is kiröhögtek, ezért csak kb. fél métert ugrottam (nem azért mert leesne, mert az nem tud, de olyan rossz kedvem lett, hogy legszívesebben nem is ugrottam volna, pedig szeretek...). Most amikor hazajöttem, a (17 éves) bátyám mondta, hogy ha valaki csúnyán beszél rólam, akkor szóljak neki, én meg mondtam, hogy ki beszélne rólam csúnyán(?). (Nem akartam neki szólni, mert tavaly amikor szóltam, beszélt azzal aki csúfolt és utána egész évben ha valaki próbált valamit csinálni, mondta gúnyosan, hogy "jajj nehogy bántani merd, mert idehívja a bátyát és megver, Úristen!..."). És akkor mondta, hogy egy 8.-os nagyon csúnyán beszélt rólam. Komolyan engem elfogott a sírás és még most is sírok és azt kérdezem magamtól, hogy miért kell engem mindenkinek csúfolnia, miért vagyok ilyen... Nincsenek barátaim se, ha odamegyek valaki(k)hez, nem beszél(nek) hozzám, én sem tudok mit fűzni a dolgokhoz és inkább visszamegyek a "helyemre"...
És most tudom, azt fogjátok mondani, hogy ez semmiség, mindenkit csúfolnak, de nagyon sértő és sokkal rosszabb ha ott vagy, mint úgy, hogy én itt leírtam és csak olvasod...
Másik suliba nem mehetek, mert a legközelebbi egy nagyobb városban van innen 70 km-re és nem engednek a szüleim kollégiumba vagy hogy minden nap buszozzak oda-vissza. Valószínüleg 12. osztályig itt kell maradnom... :'( De azért remélem, hogy nem...
Mit csináljak?:'(
Huh, amikor átmentem másik gimibe, az osztályból az "alfa himek" szivattak engem, egy darabig türtem, majd vissza szoltam én is, majd kapott egy bal horgót a "fönök" . :D Azota békén hagynak.
Lányoknál nem tudom hogy müködik ez. :S
Engem azért csúfoltak általánosban, mert én voltam a legalacsonyabb az osztályban, még a lányok is mind magasabbak voltak nálam :D Gyerekesek, ennyi az egész. Ha majd érettebbek lesznek, akkor megunják.
Ha meg zavar a szemüveged, próbáld ki a kontaktlencsét! Bár mintha olyasmit hallottam volna, hogy csak 14 éves kortól adnak, de egy optikus biztos jobban meg tudja mondani.
Hali!
Elolvastam az egész kérdésed és ezek lennének a tippjeim:
Előszőr is, az a mondás miszerint "ha körülötted mindenki hülye az már gyanús", na ez egy relativ mondás és nem mindig igaz. Igenis van amikor körülötted pont hogy mindenki hülye, legalábbis ami a viselkedésüket illeti veled szemben. Tehát ne gondold azt, hogy veled van a baj. Ez az első dolog, amit elkéne hidjél: TE rendben vagy !
A második dolog az az, hogy nézz egy kicsit körül: ki szólogat be neked ? Barátok ? Haverok ? Legalább jól egyeztél valamikor valamelyikkel ? Tudod, sosem kéne adjál olyanok véleményére akik nem érdemlik meg. Képzeld el magad, mint egy várat. Ha a vár körül nincs fal akkor azt a várat bármikor lerombolhatja egy támadás. De ha falat épitesz magad köré, akkor hiába támadnak, mert hozzád nem jutnak el. És az igazi fallal ellentétben, a te saját képzeletbeli faladat bármikor újraéépitheted. Természetesen egy normális világban nem lenne szükségünk falakra, mert nem léteznének támadások. De a világunk messze van az ideális élőhelytől, úgyhogy a falak nagyonis okos döntések és ideje, hogy te is beiktasd őket a mindennapjaidba. Ha még nem veszitetted el a fonalat, akkor olvasd tovább.
A harmadik dolog az az, hogy ha már "körülvagy véve " a képzeletbeli faladdal akkor ne engedd, hogy mások zavarjanak. Miért vagy te az iskolában ? Tanulni. A tanuláshoz pedig semmi szükséged másokra, ezért hanyagold őket legfelső fokon. Ne engedd, hogy valaki megzavarjon vagy kipróbáljon téged billenteni az egyensúlyodból. Ne feledd: nem mások tesznek minket tönkre, hanem mi tesszük saját magunkat tönkre azzal, hogy engedjük, hogy mások hatással legyenek ránk.
A negyedik dolog az az, hogy ne csak tudjál tanulni: tanulj is ! Mert ha hiszed, ha nem, az egyetlen ami megmarad az embernek az iskolából az a tanulási képesség (nem a haverok,nem a jegyek,de a tanulási képesség), viszont ezt fejleszteni kell és nem szabad elhanyagolni. Gondolom nem kell elmagyarázzam neked, hogy nem számit, hogyha pont nem tudod 10 év múlva a szén atomtömegét. De az viszont számit, hogyha majd vizsgáznod kellesz orvosira például, akkor ott tudnod kellesz majd hogyan tanulj meg hat 700 oldalas könyvet 1 év alatt,szinte szóról szóra. Szóval ez a tanulási képesség számit és ezt csak az iskolában lehet csiszolni. Az iskolában a célod a tanulás legyen és csak akkor kellene igazából keseregj, ha nem tanulsz és rossz jegyeket kapsz, nem pedig akkor, ha valaki beszól neked.
Az ötödik dolog az az lenne, hogy maradj mindig higgadt és józan. Bár ha megértetted és képes voltál alkalmazni az első,második és harmadik tippemet, akkor ez már nem kéne probléma legyen, de ha mégis akkor jusson mindig eszedbe: " Kiegyensúlyozott vagyok és nyugodt, teljesen ura saját magamnak ". Ez a gondolat egy nyugodt és normális állapotban kéne tartson téged valahányszor kellemtlenséged adódik. + Ne reagálj a beszólásokra, a csúfolkodásokra, meg egyéb ocsmányságokra, mert a beszólok célja valóban az, hogy téged felhergeljenek, tehát hogyha nem látnak eredményt akkor előbb- utóbb abbafogják hagyni.
És igen, még akkor is jól kell teljesits, amikor kigúnyolnak ! Nincs olyan, hogy sikerült volna ugorjál, hogyha....Nincs "hogyha" ! A tény számit: nem ugrottál amekkorát kellett volna és ez csak a te hibád. Legközelebb úgy ugorjál, hogy kitünő legyen. Miért ? Azért, mert hogyha valamit megtudsz csinálni akkor azt megkell tudd csinálni még akkor is, hogyha mások zavarnak. Ezt nevezik önuralomnak, ezt kell fejlesszed, mert az életben sokan fognak még zavarni és ha mindenkinek megengeded, hogy zavarjon akkor kevés dolgot fogsz elérni. Ugyanis a legtöbb embernek pont ez a célja: hogy mezavarjon téged, hogy hibázzál, és miközben te hibázol a másik előrébb halad, mint te. És ezt kifogják haználni nálad, ha nem tanulod meg kezelni.
A hatodik dolog az az, hogy bár tudom sovány vigasz, de más is volt már a helyzetedben. Nekünk volt 1 srác az osztályunkban, akit mindenki szivatni próbált. Mindenki talált valamit amivel fikázza, de őt ez nem befolyásolta: jó tanuló volt, ezenkivül tudott hangszeren játszani, tudott sizni, tudott profi szinten kerékpározni, egyszóval nem érdekelte, hogy mások leakarják őt húzni, sőt: még jobban beakarta bizonyitani, hogy igenis, ő ér valamit. És ma már többet ér, mint az összes fikázója egyhelyen.
Szóval az élet bumeráng hatása mindenkire igaz: amit megcsinálsz annak meglesz az eredménye. Semmi sem marad visszafizetés nélkül.
Megaláztál másokat ? Téged is megaláztató sors fog várni
Birtad a strapát ? A jutalmad meglesz tizszeresen, csak legyen türelmed kivárni
Pletykálkodtál másokról ? Téged is kifognak beszélni
Ha valami nem volt érthető, nyugodtan megkérdezheted
Remélem segithettem legalább egy kicsit !
Sok sikert kivánok Neked !
Hát ha egy szemüveg miatt csúfolnak, nagyon gyerekesek lehetnek :S
én gimi első osztályába járok, sajna nekem is héha kell szemüveg, elég bénán áll, és mikor fölhúzom mindenki mondja hogy okulárés csajszi, de mondjuk nekem csak viccből mondják, én is csak visszanevetek és annyit mondok röhögve hogy kabbe.
de amúgy egyetlen megoldás van suliváltás helyett:
kontaklencse.
de régóta van szemüveged? nem javult azóta a szemed?
Tudom, hogy mit érzel, én is voltam/vagyok hasonló helyzetben. Engem is sokan piszkáltak tavaly, mert alacsony vagyok, s másképp gondolkodom, mint ők.
Nem tudok jobb tanácsot adni, mint a 6tippes válaszadó, de azért remélem tudok valamit segíteni.
Az emberek gondoltatát, illetve érzelmeit a testbeszéd tükrözi. Én megpróbáltam ezt meghamisítani, több-kevesebb sikerrel. :)
Olvass utána az interneten!
Remélem, hasznos lesz ez számodra :)
Sok sikert kívánok.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!