Rossz apa lesz így belőlem?
22 éves vagyok ès a későbbiekben szeretnék majd gyereket, viszont nèhány dolgot észre vettem magamon..
Van a rokonságunkban egy 10 éves fiú, aki nagyon akaratos, ha nem az van amit ő akar akkor elkezd ilyen nagyon vékony hangon nyávogni, na ilyenkor nem értem, hogy a szülei, hogy bírják ki, hogy nem megy fel bennük a pumpa, engem a hideg kiráz ilyenkor és azt mondom magamban, hogy én már biztos leüvöltöttem volna a fejét.
Akkor van az az eset, amikor meghallom, hogy a boltban vagy a vonaton hisztizik egy gyerek én el nem tudom képzelni mit tudnék ilyen, helyzetben tenni..
Az nem zavar, ha egy kisbaba sír, csak a nagyobb gyerekek idegesítenek amikor hisztiznek.
Van olyan gyerek akit nagyon szeretek, mert látom rajta, hogy megvan nevelve és érti a szép szót.
99% ban a dolgok csak nevelesen mulnak. Nem leszel rossz fater.
Most nyugodt vagy? :D
N
Kedves Kérdező!
Azt írod, hogy el sem tudod képzelni, hogy miként is reagálnál arra, ha a te gyermeked (majdan) hisztizne.
Elárulom neked... már el is képzelted. Csak még nem tudatosult.
Azonban...
Ma még... ne is törődj olyasmivel, ami a holnap zenéje. Idővel majd ráérzel... már majd apaként, hogy mi is a legjobb megoldás arra (is), ha netán hisztizne a gyermeked. Na de hol van az még...?
És azt se hidd, hogy bárki is "jó" apának született volna. Senki nem születik ezzel a tudással. A gyermek közvetlen jelenlétében lehet csak igazán megtanulni.
Hidd el... nincs miért aggódnod. Ez, amit érzel ma... teljesen természetes. Én is éreztem hasonlóan, anno.
Az ERŐ legyen veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!