Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Le szeretnék szokni a számítóg...

Le szeretnék szokni a számítógépfüggőségről. Hogyan? Hogy szokjak vissza a hasznos dolgokra?

Figyelt kérdés
Még nagyon régen kialakult nálam a számítógépfüggőség. Talán azért, mert régen nem voltak igaz barátaim és nem tudtam mit csinálni. Amint felkelek, reggeli után az első utam a géphez vezet, ha máshol voltunk, akkor az érkezésnél úgyszint ez az első teendő. Csak éjszaka kapcsolom ki. Most már vannak barátnőim, akikkel az interneten keresztül tartom a kapcsolatot, de amikor számítógépezek, nem csak kommunikálok. Az a baj, hogy mindig találok valamit, ami leköt. Érdekes, ha több napra megyek el, nem hiányzik a számítógép, ha viszont egyszer már odaülök, nem bírok elszabadulni. Néha már haragszom a szüleimre, ha szólnak, hogy kapcsoljam ki a gépet, volt már olyan is, hogy azt hazudtam, hogy megtanultam mindent, csak hogy gépezhessek (persze lebuktam). Mivel nem az a mának élős, életet habzsoló típus vagyok, rájöttem, hogy ez nem jó így, pláne, hogy a Sims 2függőségből a Facebook rántott ki, a Facebookfüggőségből pedig egy internetes fórum... Már az olvasásról (ami korábban kedvelt tevékenységem volt) is kezdek leszokni, csak akkor olvasok, ha muszáj. Ha a gépnél vagyok, a szükségleteim sem érdekelnek. Szeretnék nagyon leszokni a gépezésről, de ha egyszer leülök -mint már mondtam- mintha odaragadnék! Bár nem mindig jut eszembe, de ezer más hasznos dolgot is csinálhatnék helyette, de szinte már leszoktam róluk! A barátnőim messze laknak, velük nem tudok eljárogatni, az osztálytársaim sem hívnak sehová, a normálisabbak is levegőnek néznek. Szeretnék keveset gépezni és sokat olvasni! Hogy szabaduljak meg a függőségtől?
2010. aug. 22. 23:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ne szokj le
2015. nov. 22. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!