Mivel tudod motiválni magad? Mi ad erőt? Mivel veszed rá magad olyan dolgokra, amihez nincs kedved?

Én mindig a célt nézem, az ad erőt. Pl. utálok tanulni de jó érettségit szeretnék. Vagy utálom kitakarítani a szobámat de ha végeztem mindig szép rend van, és az szeretem.
igazából ha nincs valami célom az adott cselekvéssel azt meg se csinálom...

A jellemedtől is függ az ösztönzési mód. Mint feljebb is látszik, mindenkinek más jön be.
Például jó dolog tudni, hogy milyen vagy, ha lusta vagy, és azt meg kell előznöd. De sokszor a lustaságon és kedvtelenségen javít a sport, vagy a jó baráti társaság.
A szemléletben lehet arra gondolni, hogy jó lesz ha túl vagy rajta, vagy úgyis kötelező dolog és a saját érdeked, de kel hozzá lelki erő is. Ez olyan, mintha evés nélkül akarnád kigyúrni magad. Az nem megy. Tehát mindig törekedj arra, hogy jó lelki állapotban legyél. Általában a kisebb sikerek is előreviszik a dolgot, vagy ha mások elismerik a munkádat, esetleg szükségük van rád. Vagy ha a dolog kényszerít téged a megtételére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!