Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem érdekel semmi?...

Miért nem érdekel semmi? Hogyan vegyem rá magam dolgokra?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem ebbe a kategóriába tartozik de talán itt kapok értelmes válasz(oka)t.

Most vagyok 7es. Igazából én szinte soha nem tanultam. Csak annyit, hogy ne kapjak egyest meg kettest, nekem már a hármas is elég volt. Tavaly ment el a legjobb barátnőm és akkor nagyon sokat rontottam mert ő volt az egyetlen aki megértett és rengeteg rossz dolgon mentünk át egyedül ketten. Minden egyes nap szembenéztük az "ellenségeinkkel". Na mindegy. Szóval akkor rontottam sokat, majdnem négyes lett az átlagom és hirtelen rontottam 2-3ra. Azóta nem megy a tanulás amiből azelőtt 4-5ös voltam most már olyan hármas-gyenge négyes. Amikor a tanárok megkérdezik, hogy mi akar lenni mindig mondom, hogy nem tudom. /Mi a kedvenc tantárgyad? Nem tudom. Akkor mit tanulsz szívesen? Hát amúgy semmit.../ És ez olyan idegesítő. Mindenre csak azt mondani, hogy nem tudom de hát tényleg nem érdekel semmilyen tantárgy. Most is már van három 1esem. Bezzeg ha tesóm régebben kapott 1est vagy akár hármast akkor mindig le volt cseszve meg el volt tiltva ettől, attól nekem meg csak annyi, hogy "ne kapjál egyest!" meg ilyenek. Nem tudom magam elképzelni a jövőbe munka, ház, férj, gyerekek...nekem szerintem ez nem is való. De még ezek nélkül se tudom. Azt se tudom, hogy 8. után hova menjek. Engem nem érdekel semmilyen munka meg amúgy semmi.

Szerintetek ez normális? Mert szerintem nagyon nem. És hogyan vegyem rá magam?

13/L

2010. szept. 27. 17:26
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Biztos nem vigasztal, de én 20 évesen ugyanitt tartok... Egyetemre járok, csak azt nem tudom, minek. Nem tanulok rosszul, de úgy érzem, nem értek semmihez annyira, hogy dolgozni tudjak majd.
2010. szept. 27. 17:32
 2/7 anonim ***** válasza:

16 évesen középsuliba én is pontosan így vagyok

16/F

2010. szept. 27. 17:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Lehet hogy most egy mélyponton vagy. Nekem is volt. Én most 15 vagyok.

Szerintem most legyen az a célod hogy jó gimibe vegyenek fel, mert ha bekerülsz egy jó osztályba akkor lehet változik az élethez való hozzáállásod. És az is segíthet ha sportolsz valamit. Akkor a tanulás is jobban megy.

4/7 anonim ***** válasza:
szia. egyreszt kamasz vagy, igy ertheto, hogy valamilyen szinten nem erdekel semmi, ez ilyenkor eleg gyakori. masreszt szerintem a termeszeted is ilyen lehet, szerintem szereted kivulrol nezni a dolgokat, es azt hiszem hogy igazan nem tudsz lelkesedni semmiert. fogadni mernek hogy nem rajongsz kulonosebben egy eloadoert sem. Igy van?
 5/7 anonim ***** válasza:

Szakadj kia környezetedből, és a kis világodból, és fedezd fel hogy myieln nagy a külvilág!

Azért nem érdekel semmi, mert ingerszegény környezetben élsz a saját kis megcsinált világodban, az ellenségeiddel mega problémáiddal amik nem is biztos hogy úgy vannak ahogyan te azt gondolod.

Próbáld a dolgokat több szempontból megközelíteni, utazz el, kapcsolódj ki, fedezd fel mi van körülötted és az hogy működik, akkor majd megjön az érdeklődésed.

Mindenekelőtt állj le a zenehallgatásról és a tv nézésről, mert ezek is eléggé be tudják ám szűkíteni a gondolkodást és a látószöget.

Az elméd egy idő után követelni fogja az imput ingereket, és onnantól már csak a te döntéseden múlik, hogy mire fókuszálod a figyelmedet, az érdeklődésedet!

2010. szept. 27. 17:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves 1753-as!

Ugyanott tartok 13 éves korom óta, mint a kérdező. Kiszakadtam a világomból, van egy 39 éves barátom, egyetemre járok egyszerre 2 szakra, 3 nyelven próbálok tanulni és mindennap részeg vagyok. Nekem is így kezdődött a sorsom, mint a kedves kérdezőé. A kiszakadás csupán akkor jó, ha megfelelő környezetbe teszi. Én a vendéglátásba tettem, dolgozom suli mellett de nam javaslom csak lemerít.

A kérdésre a válasz, ha ki akarsz szakadni válasz egy olyan rendszert ami követeli a kötöttséget pl. katonaság.

Ha nem, akkor csak arra gondolj, hogy Te nem vagy olyan mint a többiek. Szerintem Te is hallod, mennyi bölcsésznek, akár mérnöknek (baráti körből) nincs állása. Neked ki kell emelkedni és meg kell mutatnod, hogy nem tartozol a hülye átlaghoz. Azzal, hogy megfogalmaztad ezt a kérdést, nekem már bizonyítottál! Én hiszek benned, hogy !e leszel valaki, csak el kell indulnod! Ha gondolod írj emailt.

2010. szept. 27. 18:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Katonaság...ötödikbe ötös voltam tesiből, tavaly meg kettes. Azt is megutáltam.
2010. szept. 27. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!