Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem tudom igazán szeretni az...

Nem tudom igazán szeretni az embereket, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A szüleimet szeretem és egy pár régebbi barátot is, de ebből kevés van. A legtöbb embert nem tudom szeretni, nem tudok őszintén érdeklődni irántuk, mert nem is érdekelnek. Akik barátaim, őket azért szeretem, mert nem beképzeltek, nem verik egyfolytában a mellüket, nem próbálnak kitűnni mindenfélével és nem kommentálnak csak azért, hogy kinyissák a szájukat. Mert sajnos a legtöbb ember ezt csinálja.

Nem az a szándékom, hogy valakit megváltoztassak. Valójában önmagamat akarom csak megváltoztatni. Hogyan viszonyuljak másképp egy olyan világhoz, amit szó szerint kiirtanék 90%-ban és helyette egy sokkal intelligensebb és emberibbet teremtenék ? Hogyan szeressem meg az embereket ?

2010. aug. 17. 18:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%

"Nem ért meg senki, hát nem baj. Attól még nem én vagyok a hülye."

Nem, olyan vagy, amilyen vagy. Csak az éppen nem biztos, hogy jó. Általában azért mennek csődbe cégek is, tudod, mert nem tudják azt nyújtani az embereknek, amit azok elvárnak. Lehet, hogy a te elképzelésedben mondjuk az van, hogy aki nem tudja, mi az a wifi, az egy büdös paraszt, de ha ezt elmondod a potenciális vásárlónak is, akkor nem tudom, mit csodálkozol azon, ha úgy válaszol, hogy menj anyádba, és keres más boltot? Na, az emberi kapcsolatokban is ugyanígy van.

Az meg igaz, hogy azt mondtam, befejeztem, de ha nem, akkor mi van? :> Pláne, ha egy más vetülete kerül terítékre a témának.

Én csak azt mondtam, hogy nem győzködlek tovább arról, hogy egy senki vagy. Majd meglátod magad ha munkát keresel, ilyen mentalitással :P

2010. aug. 17. 19:55
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj, te is valamiféle módon támadtad ezeket az embereket azzal, hogy ilyen kijelentéseket tettél, hogy más vagy mint a többi, intelligensebb. Ezt sértésnek vették a többiek és elmondták a véleményüket. (úgy látom neked ezzel van problémád) Neked ez nem tetszett, ezért te is vissza beszéltél. (ugyan azt tetted mint a többi, nem vagy jobb náluk se nálam)

Egyébként meg, még szép hogy nem ezt teszem.

2010. aug. 17. 20:02
 23/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,itt mindenki azt írja hogy te is támadod vissza az embereket,pedig az hülyeség!

Vegyétek már észre magatokat idióták!

A kérdező csak azért védekezik,mert ti már az első válasszal csak ócsároltátok,és NEM A PROBLÉMÁJÁRA VÁLASZOLTATOK!Istenem,mennyi ostoba ember van.

Velem is ez a gond,nem tudom szeretni annyira még a barátaimat sem, és akárki mondhat akármit,szerintem ez egy természetes emberi probléma, senki nem tehet arról amilyen,mert azt csakis a környezet befolyásolja!És ha nincsenek olyan emberek a környezetemben,akik olyanok mint én,egyértelmű,hogy olyanokkal barátkozok,aki a közelemben van.

Na már pedig ha ezt teszem,akkor csak magam alatt vágom a fát,és te is,kedves kérdező!

Annyit tegyél,hogy ne foglalkozz azokkal,akiket nem szeretsz annyira,csak azzal,aki olyan mint te,és rögtön egy hullámhosszon pendültök.Nem kell megfelelni másoknak,nagyon nem, nem kell olyanokat magunkra erőltetni,akik valójában nem is érdekelnek...

Majd idővel,olyan emberek is nyitni fognak feléd,mint te vagy! (:

2010. aug. 18. 13:24
 24/25 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy régi kérdés, de ... Hűha! Te egészen olyan vagy, mint én. Még én sem találtam meg erre a megoldást, de próbálom a hozzám hasonlókat szeretni, ennyit tudok tenni. Nekem sincs sok barátom. A lányokat egyenesen rühellem. Egy fiú (24 éves) meg egy lánybarátom (20 éves) van, meg egy férfi, akivel járok. Ő meg 27 évvel idősebb nálam (és tudós), mert rühellem a korombeli fiúk többségét, vagyis nem jövök ki velük. Én azt javaslom, keress magadhoz hasonlóakat. Én is erre törekszek.

Minden jót! :)

20/L

2011. júl. 14. 12:29
 25/25 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, olvastam a többi hozzászólást, és azt hiszem, te egy kicsit felsőbbrendűnek érzed magad. Tudod, persze hogy támadtak téged, de ha te annyira intelligens figura vagy, mint amilyennek mondod magad, akkor szépen jámboran reagálsz te is, nem pedig tele sértettséggel. Kicsit túlságosan kritikus vagy a világgal és minden egyes emberrel szemben, magaddal szemben kicsit kevésbé, mint kéne. Az jó, hogy a saját házad táján akarsz sepregetni először, de az úgy nem nagyon fog menni, ha mielőtt nekilátnál, már rögtön a szomszéd tornácát pocskondiázod. Szerintem kicsit jobban ismerd meg magad, tanulj pszichológiát, legyél toleránsabb. Ez jutott eszembe. Remélem segítettem valamit. :) Egyébként hány éves vagy? Én azt érzemm, hogy téged valami nagy csalódás ért gyermekkorodban. Jóban vagy a szüleiddel? Mennyire tudsz velük elbeszélgetni? Van egy olyan érzésem, hogy talán a szüleid maximalisták lehetnek, és tőled is elvárják a teljesítményt, talán ezért vagy ilyen haragtartó a világgal.
2011. júl. 14. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!