Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért NE igyak alkoholt, ha...

Miért NE igyak alkoholt, ha csak az az egyetlen örömforrásom?

Figyelt kérdés

Mivel 6 éve, azaz 12 éves korom óta iszok, gondoltam még a hónap elején, hogy ideje abbahagyni. Érdekes módon, semmi testi tünetem nem volt. Kissé nosztalgikus kedvem lett, ugyanis ugyanolyan szar hangulat jött elő bennem, mint gyermekkoromban. Letörtség, magányosság, depresszió, nulla önbecsülés. Mivel két hete nem ittam, gondoltam hiába hagytam abba, semmi értelme nem volt, újra elkezdtem vagdosni magamat, és magammal beszélgettem, családommal összevesztem, stb...

Egyáltalán nem unatkozom, nem is arról van szó. Ivászat helyett elkezdtem az elmúlt fél hónapban a szokásosnál is intenzívebben és hosszabban bicklizni és gyalogolni. Naponta megtettem körülbelül 20 kilométert összesen, és ez a minimum, amit számoltam.

De semmi sem hozta meg a várva várt hatását. Nem értem, hogy miért az alkohol az egyetlen, ami segíteni tud nekem. Nem akarok elfogadni egy ilyen önző ''segítséget,'' nem akarom, hogy elpusztítson.

Ne ajánljatok pszichológust vagy pszichiátert, mindkettőt megjártam többször is.

2020. szept. 21. 21:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A családoddal hogy állsz? Van barátod? Kisállatod? Hol szoktál inni?
2020. okt. 7. 08:45
 12/14 A kérdező kommentje:
Családommal megvagyok, de semmi több. Vannak állataim és imádom Őket. Két ivászat között sokat vagyok velük. Romkocsmába szoktam menni, ott szerencsére kevesen vannak, de itthon is gyakran iszom.
2020. okt. 7. 15:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Mit érzel amikor bemész a romkocsmába és kiadják az italodat? Szomjazol rá vagy rossz érzéssel tölt el?

Van barátod? Volt valaha is?

2020. okt. 11. 16:55
 14/14 A kérdező kommentje:

Ha iszok, akkor boldog vagyok, mást nem nagyon érzek.

Párkapcsolataim voltak, de rosszul sült el mindegyik, barátilag viszont senkim nem volt.

2020. okt. 11. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!