Miért NE igyak alkoholt, ha csak az az egyetlen örömforrásom?
Mivel 6 éve, azaz 12 éves korom óta iszok, gondoltam még a hónap elején, hogy ideje abbahagyni. Érdekes módon, semmi testi tünetem nem volt. Kissé nosztalgikus kedvem lett, ugyanis ugyanolyan szar hangulat jött elő bennem, mint gyermekkoromban. Letörtség, magányosság, depresszió, nulla önbecsülés. Mivel két hete nem ittam, gondoltam hiába hagytam abba, semmi értelme nem volt, újra elkezdtem vagdosni magamat, és magammal beszélgettem, családommal összevesztem, stb...
Egyáltalán nem unatkozom, nem is arról van szó. Ivászat helyett elkezdtem az elmúlt fél hónapban a szokásosnál is intenzívebben és hosszabban bicklizni és gyalogolni. Naponta megtettem körülbelül 20 kilométert összesen, és ez a minimum, amit számoltam.
De semmi sem hozta meg a várva várt hatását. Nem értem, hogy miért az alkohol az egyetlen, ami segíteni tud nekem. Nem akarok elfogadni egy ilyen önző ''segítséget,'' nem akarom, hogy elpusztítson.
Ne ajánljatok pszichológust vagy pszichiátert, mindkettőt megjártam többször is.
Ha nem volna ez az elmebaj, azt mondanám hogy menjél úszni. Próbálj ki valami új dolgot. Főzés, teázgatás stb..
Alkohol után 1-2 órával nem vagy levert?
Főzni nem tudok, pedig állandóan próbálkozom, sosem jön össze semmi, kétbalkezes vagyok.
Alkoholizálás után sem vagyok levert. Csak ha már 1-2 napja nem ittam, akkor érzem úgy, hogy nincs értelme semminek.
A lehangoltságod okát meg kéne találni, mert ez akkor múlik el ha megvan az ok. Ha tudod mi zavar, akkor már tudod hogyan oldd meg, vagy felismered, hogy ez annyira nem is nagy baj. Illetve sokszor ha nem értesz valamit, nem érted miért érzel így, és olyan megfoghatatlan, akkor még kilátástalanabbnak érzed. Olyan ez mint egy matek házi, ha nem jön ki az eredmény, annak két oka lehet, egy, nem érted az egészet, kettő, elszámoltad. Ha nem érted, akkor az egészet reménytelennek érzed és úgy fogod fel, hogy hülye vagy a matematikához, neked ez már esélytelen, pedig lehet csak azért nem érted, mert nem figyeltél órán és valamit nem írtál le, ha viszont csak elszámoltad, akkor tudod, hogy te ezt a feladatot meg tudod csinálni, csak elírtad. Ezért ezeket jó lenne végigondolnod, hogy ezeknek az érzéseknek mi a forrása. Ha ez így nem is megy, akkor elég annyi is, hogy amikor legközelebb így érzel, akkor megkérdezed magad, hogy ennek mi az oka. És ezeket a tippeidet megjegyzed. És később elgondolkodsz róluk. Nem kell ezekre egyedül rájönni, ha szeretnéd ide íhatod továbbra is. Minél több információt írsz és ezekből minél több következtetést vonunk le, annál könnyebben tudjuk meg, hogy mivel lehetne ebből az állapotból kiderülni. Persze mindezt csináltatod egyedül is, ahogy neked könnyeb.
(#3 és #5 is én voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!