Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem, kezdek anorexiás...

Úgy érzem, kezdek anorexiás lenni. Mi az, amit tehetek ellene?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

15 évesen elkezdtem fogyókúrázni és tornázni, mert a hasam nem volt elég lapos. A combom és a fenekem is aggasztott, pedig nem voltak vastagok, csak úgy szétfolytak, nagynak tűntek... Nem is tudom. Ekkor voltam 44-46 kg.

Kb. fél év múlva 40-41 kiló voltam, a lábaim és a fenekem is olyan kis vékonyka volt, de a hasam még mindig nem volt lapos. Egy időre azt gondoltam, hogy ilyen a testalkatom, sosem lesz lapos, de mégsem álltam le a fogyózással és a tornával.

Már 16 is elmúltam, és ekkor már beállt a súlyom 39 kilóra, de ezt nem mondtam el senkinek, amikor azzal jöttek, milyen sovány vagyok.

Most mindjárt 16 vagyok, még mindig 39 kiló, és tudom, hogy ez kevés, egészségtelen, mégsem bírok leállni az edzéssel és fogyókúrával. Egyébként rendes ételeket eszek, csak nagyon kis mennyiségben. Naponta 6x-7x, levesből pl. fél szedőkanálnyit eszek átlagosan...

Szeretnék leállni ezzel az életmóddal, de ha egy kicsit is többet eszek a nekem megszokottnál, sírni volna kedvem a bűntudattól. Közben meg tudom, hogy helytelenül cselekszem.

Szüleimmel nem tudom megbeszélni, mert csak apum él, ő pedig alkoholista.

Tehát magamban szeretném lerendezni ezt az ügyet, tudom, hogy képes leszek rá, csak nem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Tudtok ebben segíteni?

16L

2010. aug. 1. 00:21
1 2 3 4
 31/34 anonim válasza:
Ne haragudj, utolsó vagyok, de nem láttam ezt az utolsó leveled, de nagyon megkönnyeztem rajta, örülök, és nagyon gratulálok a sikeredhez!!
2012. aug. 14. 09:02
 32/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Szurkolok, hogy neked is sikerüljön túljutnod ezen!
2012. aug. 15. 01:37
 33/34 anonim válasza:

Köszi, mondjuk ma pont azt akartam, hogy normálisan eszem még úgymond el is meséltem, hogy de jó, hogy ettem, de azért tudtam, hogy kicsit zavar, hogy ettől lehet, hogy hízok, de próbáltam leküzdeni, és mikor már ebéd után és még ettem egy kicsit sajnos viszont az már annyira kiborított, hogy ki kellett hánynom :( És utána elmentem futni és alig kaptam levegőt, pedig most komolyan elhatároztam, hogy megváltozom, még a hajam is le akarom vágatni.

Am bocsi, hogy leírtam igazából csak muszáj volt valakinek, és egy ismerősnek szégyellném, de remélem nem baj :$

2012. aug. 16. 20:39
 34/34 A kérdező kommentje:
Semmi baj, írok neked privátot. :)
2012. aug. 17. 10:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!