Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy ne foglalkozzunk másokkal...

Hogy ne foglalkozzunk másokkal magunk körül?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodom,hogy amikor visszamegyek suliba,változtatni fogok,és azzal fogom kezdeni,hogy elengedek a fülem mellett minden sértést.De ha úgy csinálok,mint aki meg sem hallja,az nem válik be,mint ahogy az se,ha visszaszólok,mert úgy igazából leszarják.Én is pont ugyanúgy akarom őket leszarni.Azt akarom,hogy érezzék,hogy minek tartom őket.Na ezt hogy?
2010. júl. 31. 14:38
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

A másodiknak: sajnos könnyen ki lehet "érdemelni" ártalmatlanul is a közellenség státuszt, elég ha csak kicsit különbözöl és nem vagy egy birkásított átlag-tömegember. Tehát nem kell ártanod senkinek ahhoz, hogy egy-két hangadó kipécézzen, aztán rájuk hallgat a többség alapon neki is mennek.

Ilyen volt az én diásorsom is. (Igaz, ez 1978-1968 közötti általánossulit jelent) Nem voltam sem egy fenomén, sem egy űrlény, egyszeűen kicsit másképp gondolkodtam, mint a többi. Nem érdekeltek a szellemeskedve való egymást megalázások, nem akartam én fngani a legnagyobbat az osztályban meg nem mentem bele ilyen stikában cigizős piálós "vagányságokba" és ennyi máris elég volt ahhoz, hogy ki legyek közösítve és hülyének nézve. Csak, mert csendesebb (nem mulyább, csak kevésbé hangoskodó) voltam a többinél. Abban a korosztályban még az ember(palánták) gondolkodása nagyon messze van attól a felvilágosultságtól, ami később az én elvem is lett: ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI.

Nálam az lett az eredménye a kiskori elnyomásnak, hogy egy nagypofájú, sznob, státusszimbólumhajhász fószer lettem fiatal felnőttnek. Igyekeztem minél többre vinni az egykori osztálytársaknál és szinte kerestem az alkalmat, hogy a márkás autómmal lássanak, egy időben mindig a legdrágább mobiltelefonom volt, ráhajtottam, hogy minél több márkás cuccom legyen és minél több embert lenézhessek. Aztán a személyiségfejlődésem eljutott egy idő után arra a szintre, hogy bevalljam magamnak is azt, hogy ez teljesen felesleges, mondhatni szánalmas pótcselekvés. Ugyanakkor abban az időben kialakult egy elég magabiztos, határozott stílus, tartás, úgyhogy 30 éves korom fölöttre jutottam el oda, hogy úgy érzem, hogy az emberek elfogadnak, én is szándékoltan vagyok "antitrendi" és kifejezetten vállalom a különcséget. Persze ebbéli késztetésem mindig is megvolt. Imádtam különbözni. Lehet, hogy ezért is utáltak ki a "nagyvagányok" az osztályból. Ami a státusszimbólumosdit illeti, ott is antitrendi vagyok, mert pl a kicsi kétüléses sportkocsikat szeretem, hiába divat a luxusterepjáró, nekem nincs olyanom, de van olyan sportkocsim, amit viszont nem lehet lenézni a luxusterepjáróból sem.

Egy eklatáns példa, hogy középiskolában hogy kezeltem a lenézősdit: egy-két osztálytársam cikizett, hogy nem dohányzom és hogy nem leszek a barátjuk, ha nem szívom velük. Erre én azt mondtam: ti nem érdemlitek meg, hogy szóba álljak veletek, hiszen zsarolni próbáltok.

A kérdezőnek is ezt ajánlom: a többiek érezzék, hogy NEM FÜGGSZ tőlük, nem esdejelsz a barátságukért, tök jól megvagy nélkülük is. Előbb utóbb ők fognak kepeszteni a társaságodért, ha álhatatos tudsz maradni. A majmokat meg nyugodtan nézd le, de legjobb, ha egyenesen sajnálod őket a primitívségükért.

2010. júl. 31. 15:12
 12/35 anonim ***** válasza:
hibajavítás: 1978-1986 közt voltam ált isk
2010. júl. 31. 15:13
 13/35 anonim ***** válasza:
NEM BÁNTHATJUK EZ A KISFIÚT,VAGY KISLÁNYT,A KÉRDEZÖT,HA AZT SEM TUDJUK KICSODA,MEG HOGY NÉZ KI.Ö KÉRDEZNI JÖTT IDE,ÉS MI MEGADTUK A VÉLEMÉNYÜNKET,VÁLASZOLTUNK.A TÖBBI AZ Ö DOLGA.MI MÁSBAN NEM SEGÍTHETÜNK.MINDENKI A SAJÁT SZERENCSÉJÉNEK A KOVÁCSA!
2010. júl. 31. 15:15
 14/35 anonim ***** válasza:
Igen, igen, de ugye ez is visszafordulhat, ha akkoriban kinéztek, és most felnőttként meg megmutatod, hogy kilettél, ismerős a dolog, szüleimtől is sokat hallottam, hogy a most valalkozó ismerősükre mit mondtak " régen csóró, ott huzigálták, most meg nagymenő válalkozó" és ezt negatívumként mondták, tehát nemhogy elismerően, hogy na megmutatta, hanem, hogy régen egy kis senki volt, most meg nagymenő. De tényleg ez vajon mért szálka az emberek szemébe, ha valaki viszi valamire akkor is, ha fiatalabban csudázták?
2010. júl. 31. 15:18
 15/35 anonim ***** válasza:

Második vagyok!

Én egy olyan kérdést tettem fel, amiben benne van "nézzünk magunkba" fontos eleme is. Ismeretlen ember vélt, vagy valós sérelmeire válaszolunk itt úgy, hogy fogalmunk sincs a körülményekről. Többségében közhelyek, általános érvényű "okosságok" hangzanak el, anélkül, hogy ismernénk az embert, és a sérelmeket kiváltó okokat. Ezen is érdemes elgondolkodni, mielőtt félreértjük egymást!

2010. júl. 31. 15:26
 16/35 anonim ***** válasza:

KÉRDEZÖ!!!!

Nem árulod el hogy miért bántanak? Akkor többet tudnánk segíteni,nem csak találgatnánk!

2010. júl. 31. 15:26
 17/35 anonim ***** válasza:
40%

Jóvan kovácsmagdi, értjük. Neked most akkor kuss van, nem kell pattogni ennyit. Szerinted ki akarja itt bántani a kérdezőt?

Na figyelj kérdező!

Én tudok egy tuti módszert, amivel TE fogod idegesíteni ŐKET!

Ha beszólnak, egyszerűen röhögj a képükbe! Csak mosolyogj és kicsit csóváld a fejed - mintha azt mondanád: "Istenem de szánalmasak vagytok, úgysem lesz belőletek semmi az életben hiába erőlködtök."

Nem gyorsan, de biztosan meg lesz az eredménye.

2010. júl. 31. 15:27
 18/35 anonim ***** válasza:
Persze. ezt én is néztem már más kérdéseknél is, hogy nyíltan látszott, hogy egyedi dologról van szó, és írtak rá okosságokat, esetleg azelőtt történtek is zámíthatnak mielőtt véleményt mondanánk rá. Hát ez ilyen.
2010. júl. 31. 15:28
 19/35 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy egy fajta tartás is kialakul ilyenkor az emberben, és vigyorogni meg szánalmasan nézni az egyik legutolsó dolog amit az ember mer egy idő után.
2010. júl. 31. 15:30
 20/35 anonim ***** válasza:
0%

Második vagyok.

Nagyon gyorsan mozog a lepontozó gépezetetek! Pedig állítom, hogyha az egyébként korrekt kérdésemre már az elején választ ad a kérdező, akkor esetleg el lehetett volna kerülni, hogy hosszú fejtegetésekben közhelyek halmazát lehessen itt olvasni.

2010. júl. 31. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!