Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tehetnék, hogy nem legyek...

Mit tehetnék, hogy nem legyek állandóan ideges?

Figyelt kérdés
Sajnos nem vagyok valami türelmes tipus,nagyon hamar,feltudom magam húzni,még piti dolgokon is.szerintetek mi a megoldás?
2010. júl. 27. 14:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, de szerintem depressziós is vagyok, meg lassan pánikbeteg is.

Nem azért, mert az akarok lenni, hanem mert érzem, hogy gáz van odabent.

Voltam pszichiáternél, meg pszichológusnál is, de nem hiszem, hogy jó volt a diagnózis, na mindegy.

Próbálj meditálni, és nem árt megvizsgáltatnod magad, hát ha kifogsz egy normális orvost.

Amúgy hány éves vagy, fiú, lány?

2010. júl. 27. 14:55
 12/13 anonim ***** válasza:

Van valami olyan az életedben, amire ha gondolsz, akkor majd szét tudnál robbanni, ami nagyon idegesít?

Lehet, hogy az frusztrál egyfolytában és nem tudsz tőle szabadulni.

Érdemes lenne a kiváltó okot kezelni, ha van ilyen.

2010. júl. 27. 15:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Ajánlok egy rendkivül erős apróságot, sok embernek beválik : amikor úgy érzed, hogy ideges vagy, lélegezz mélyeket a rövid, szapora lélegzetek helyett. Gondolj bele hogyan lélegzel amikor egy olyan személyre gondolsz, akit igazán szeretsz vagy amikor érzed, hogy a fellegekben járkálsz. S most gondolj arra, hogy hogyan lélegzel amikor a gyűlölet önt el vagy egy olyan eseményre gondolsz, ami kellemetlen számodra. Az előbbinél lélegzetvételkor több levegőt szivsz magadba és lassabban, kiegyensúlyozottabban engeded ki. Az utobbinál a levegővétel rendszertelen, gyors, rövid és enyhén fárasztó is. Természetesen nem oldódik meg a problémád a levegővétel megváltoztatásáról, de a reakciód biztosan jobbulni fognak. Az idegesség márpedig egy reakció, amit ahogyan te is észrevettél, kontrolálni lehet és kell.

Az a lényeg, hogy mi történik a " kritikus pillanat " - ban, vagyis hogy kiokádod a dühödet, mint egy önkontrollszegény, debilis személy, vagy okosan és erősen viselkedsz. És ez csakis tőled függ.

A problémát úgysem oldja meg egy széria hisztizés, tehát felesleges erre pazarolni az energiát. Józan ésszel és önfegyelmezéssel sokra többre mész, a te munkádban és a másokkal való kapcsolataidban is. Elárulom, hogy senki sem kedveli vagy tiszteli az idegrohamos embereket. A gondok megoldását másutt kell keresni, a félreértéseknek egy másik érzelemcsoportot kell adni, nem az idegesség és a frusztráltság lesznek jó hatással az élet kisebb-nagyobb gondjaira, hanem a logikus gondolkozás, a tiszta és üde elme, valamint a kiegyensúlyozott és magabiztos személyiség. Ennek kialakitásába fektesd az energiád inkább.

Sok sikert

2010. júl. 27. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!