Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Igazuk van a károgóknak és...

Igazuk van a károgóknak és defektes lennék?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Talán hülye a kérdés (sőt tuti) és amúgy is vannak kétségeim az oldallal kapcsolatban, de ha már ide vetődtem, kiírom magamból.

27 vagyok, lány és nincs kapcsolatom. :) Eddig sem estem túlzásokba, volt egy másfél-két éves együtt élős kapcsolatom, ami félresiklott, ezen kívül jónéhány éve szerelmes vagyok egy férfiba, aki.. na igen, pont olyan, mint én. :) Ez abból a szempontból hátrány, hogy ő sem nagyon van oda a párkapcsolat dologért. Nyilván randiztam párszor, de alapvetően egyrészt egyik srác sem passzolt hozzám, másrészt nem igazán tudom elképzelni magam egy közös lakáshiteles-nincs magánszférás-tele elvárásokkal kapcsolatban és a szűk baráti társaságomon kívül jórészt ebben a korban döglődő vagy pánik kapcsolatokat látok. Alapvetően vagyok más, nagyon szeretem a szabadságom, nem akarok gyereket és még nem látom, hol akarom kialakítani a "bázist". Most azt tervezem, hogy diploma és még pár év tapasztalat után (ez úgy 3 év) szeretnék Amerikába költözni, talán az lesz a fix pont, de ez még változhat. Na meg fix pont ez a szerelem, de ő barátként néz rám, én meg úgy vagyok vele, inkább barátja vagyok, mint senki, ha már úgy alakult, hogy ő sem szereti a korlátokat vagy épp a barátnőket.

Ami viszont a kérdés: ha évek múlva mégis hiányérzetem lenne, már tényleg nem lesz lehetőségem párt találni? Alapvetően soha mással nem tudtam elképzelni a dolgot, ez az egyik oka, hogy nem ismerkedem, a másik, hogy sosem volt ez központi kérdés az életemben, ha randiztam is, csak azért, hogy elmondhassam, voltam egy randin, nem volt kémia - ami kifogás, mert nem is érdekelt jobban, mint egy beszélgetés egy idegennel. Idősebb ismerőseim viszont mondogatják, hogy hát olyan szép vagy, ne pazarold el, meg ne told el az életed.. Ja és a kedvencem: mi a baj szegénnyel? Tényleg eltolom az életem, ha nem keresek pár csak azért, hogy ne legyek egyedül, ha közben nem tudnám szeretni, maximum eltűrni? Nem kizárni akarom, hogy legyen bárki, beüthet egy olyan szerelem, ami ezt felülírja, de eddig ez nem történt meg és nekem így jó. Viszont nem tudom, hol az igazság? Az a világ, ami itt és más hasonló fórumokon megy, vagy valami más? Mielőtt valaki belekötne, mi a baráti körömmel egy egész más életet élünk, van olyan középkorú barátnőm, aki most, 46 évesen ment férjhez (bár ő női szemmel is gyönyörű), többségük viszont így 30 felé sem igazán teper, hogy jajmileszveleegyedül. Bocsi, hogy hosszú, de már attól átláthatóbb, hogy leírtam.

Szóval köszi ha elolvasod, és különösen köszi, ha válaszolsz. MGOTOW-ok kíméljenek, valami hasonló vagyok én is, csak nem gyűlölöm a másik nemet. :)

2019. dec. 18. 14:17
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Nem világgal, az oldal statisztikája szerint csak veled. :) Te viszont egy konkrétumot sem mondtál, csak kritizáltál egy döntést, amiről nem szólt a kérdés, csak mert nem egyezett a világnézeteddel. Azaz, egyezne, ha nem nő lennék, gyorsan utána nézve az aktivitásodnak az oldalon. Vannak hibáim. Azt viszont nem tartom annak, hogy nem egy férfitól várom, hogy boldoggá tegye az életem. ÉS ha ezek után még mindig nem tudtad megérteni, amit fent írtam (márpedig nem tudtad a válaszod alapján), akkor pá.
2019. dec. 18. 18:14
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

Maradjunk abban, hogy nem kritizáltam a döntésedet (?) - mondjuk itt kérdezni kell, nem dönteni, szóval a kérdésedre reagáltam.

Elég sokat írtam mindenről, és úgy látom, hogy talán egy kis töredékét értetted meg, és azt is nagyon rosszul.

Mondom: az a típus vagy, akinek nincs hibája és nem lehet vétkes semmiben. Mindig a másik a hibás.

De idáig nem erről írtam, aztán mégis csak a ledorongolás jött tőled.

Ez is azt bizonyítja, amit mondtam.

A boldog életre az 𝐞𝐠𝐲𝐞𝐭𝐥𝐞𝐧 esélyed, ha 𝐦𝐨𝐬𝐭 elmész pszichológushoz.

Kezdetnek mutasd meg ezt az oldalt.

Dönthetsz máshogy is, csak akkor nem leszel boldog soha.

2019. dec. 18. 18:20
 23/28 A kérdező kommentje:
És kit hibáztattam eddig? (azon kívül, hogy jó nagy bunkó voltál végig és még csak nem is látod be?)
2019. dec. 18. 18:22
 24/28 anonim válasza:

#2-es vagyok. (irritáló hogy ugyanúgy 68%-os)

Ha főleg benne van a pakliban hogy nem akarsz gyereket tényleg nagyon ráérsz. Ezzel nincs semmi gond, pont ezért jó az élet mert mindenki máshogy gondolkodik - nem vagyunk robotok. Nyilván az 1-esnek aki kb végigkommentelt sértő hogy te nem követed a nézeteit, de ez ne tántorítson el. Ha tényleg nem érdekled a pasit aki iránt vonzódsz maradj karrierista. Talán meggondolja később magát, vagy találsz valakit aki megmozgat. Nem kell keresni, magától jönni fog.

2019. dec. 18. 18:30
 25/28 anonim ***** válasza:

Ja, bocs', nem figyeltem... én nem az egyes vagyok.

Valahogy szét kellene válogatnod, hogy hányan írtak neked, de mondjuk ebből a szempontból mindegy.

Neked, mint kérdezőnek, 𝐬𝐨𝐤𝐤𝐚𝐥 türelmesebbnek kell lenned, mint a válaszolóknak. A rossz válaszokkal nem kell sokat foglalkoznod, mert az nem hasznos se neked, se másnak, és a jó válaszokból kellene meríteni.

Úgy látom, ez nem megy neked, pont fordítva csinálod. 27 évesen ennek már bőven menni kellene.

De te a jó válaszokkal foglalkozol keveset, a többivel meg sokat.

Ez pedig nem jó senkinek.

2019. dec. 18. 18:53
 26/28 A kérdező kommentje:
Jól látod, ez egy nagy hibám, azzal együtt, hogy túlságosan a szerint határozom meg magam, ahogy a társadalmi elvárások szerint egy ilyen korúnak hol kellene tartani, miközben én sosem álltam be a sorba. És itt csúszott el a dolog. Megvan a baráti köröm, de mégis zavar, hogy mindenhol kilógtam, azt érzem, nem tartozom sehová, nem vagyok elég jó. Pedig ők itt vannak. Aztán a szakításom után, hogy eltereljem a figyelmem, bolond módon itt kezdtem olvasni, és az teljesen lehúzott. Eddig is tudtam, hogy fura vagyok, mert minden nő körülöttem gyereket akar, házasságot. Én meg csak a szerelmet. Megkaptam. Nem úgy, ahogy szeretném, de átéltem, és nekem ez a fontos, boldoggá tesz, még ha ez most ennyi is. És hogy őszinte legyek, elég is lenne, mert ez többet jelent bárminél, de ő beteg, és ha meghal.. Nyilván rossz belegondolni, hogy mennyire leszek egyedül, miközben ott vannak a céljaim, amiket meg akarok valósítani. De képtelen vagyok mást szeretni. Én tényleg annyira próbáltam, de csak megbántottam másokat, mert nem tudtam viszonozni. Arról már nem beszélek, hogy mindemellett, én sosem féltem, hogy egyedül maradok, csak mióta itt olvastam mindenhol, hogy ez milyen nyomorult. Hülyézz le, megérdemlem. :)
2019. dec. 18. 19:05
 27/28 anonim ***** válasza:
Mindenki csak úgy baszhatja el a az életét főleg ha "mások" nézőpontjait és vélleményét helyezi a sajátja elé. Az, hogy átlagosan ki mikor házasodik, gyereketnemz és többi az magán ügy. Ezért az is az, hogy te nálad elsőbbséget élveznek más dolgok mint a kapcsolat. Nincs ezzel semmi gond. Valaki egéssz életén át csak virágról virágra száll és ennyi, neki ez az öröm. Valaki csak a karriert hajtja, ez is rendben van addig amíg mindenki azt csinálja amit. Én 16 éves koromtól egéssz 23 éves koromig nagyba kerestem az igazit. Össze is ismerkedtem valakivel akivel eltudtam volna képzelni és ő is hasonlóan érzett. Eggyiknap aztán ennek annyi lett. Szertefoszlott minden. Egy kemény időszak után pedig úgy döntöttem nem pazarlom többet ilyenre az időmet. Belülről érzem, hogy nekem ez nem boldogság ha folyton lekötöm magam valaki melett. Ha majd így megtalálom azt akivel lessz értelme akkor bejött, ha nem hát nem. Szóval ezzel ahogy gondolod nincs semmi baj, nem rontasz vele, csak akkor ha nem a sajár érdekeid szerint cselekszel.
2019. dec. 19. 16:27
 28/28 kismalacs válasza:
Ne halgass az 1-esre mert rohadtul nincs igaza. Mindenki ugy halad az életével ahogyan akar és nem kell függened senkitöl se. A te életed, attol hogy a "kàrogok" ilyen tradicionàlis felfogàsuak nincs igazuk
2019. dec. 20. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!