Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Lecsaptam egy legyet, most...

Lecsaptam egy legyet, most mitévő legyek?

Figyelt kérdés
Most, hogy tavaszodik, és már megjelentek az első legyek, a minap rám szállt egy, és én reflexből lecsaptam véletlenül. Szegény nem halt meg teljesen, hanem még kis ideid vergődött a földön, és láttam, hogy nagyon szenved, ezért hosszas habozás után úgy döntöttem a szüleimmel, hogy megadom neki a kegyelemdöfést. Ezelőtt még sohasem öltem meg senkit és semmit, és azóta is azon jár az agyam, hogy lehet még megmenthettem volna, de én ahelyett, hogy helyrehoztam volna amit elrontottam megöltem. Szerintetek még megmenthettem volna? Nagyon furdal a lelkiismeretem, nem is tudok aludni. Kioltottam egy ártatlan életet, pedig ő nem szeretett volna ártani, csak rám szállt. Én, és a szüleim is vegánok, és budhista szellemiségűek vagyunk, és kiskoromtól így neveltek, ezért nagyon megviseltek a történtek. Ti mit tennétek a helyemben, mikor furdal a lelkiismeretetek? Azóta is az a kis szegény állat jár a fejemben, ahogyan a földön szenvedett, én pedig egyszerűen csak összenyomtam, kioltva ezzel az életét. Ki tudja, lehet előző életében az anyukám volt.

2018. ápr. 1. 01:36
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:

Nézd kérlek, a humor egy komoly kategória, viccben nem ismerünk tréfát.

Sokkal komolyabb, mint mondjuk a gyász, mert halálra nem gyászolhatod magad, viszont halálra röhögni mindenki tudja magát.

Na ugye!

Mellesleg van pár kedves kis lapostetűm, átvennéd őket?

Nem szeretném lelketlenül hajléktalanná tenni őket, meg te olyan komoly embernek látszol, teljesen megbízok benned, biztosan nem hagynád éhezni az apróságokat.

Ha a költségek riasztanak, természetesen bőkezűen adakoznék a jó cél érdekében, mert nálam már nem érzik jól magukat, egyszerűen túlnépesedtek, így ha van szíved, legalább egy részüket vedd át kérlek.

Ha speciel csinos, kedves leányzó lennél, a megfelelő helyeken kellő domborulatokkal felszerelve, ellátva, akkor tudok egy hagyományosan természetes módot a költöztetésre, de ha fiúka lennél, akkor maradjunk a migráció jól bevált módszereinél.

Benne vagy?

2018. ápr. 1. 17:38
 22/46 anonim ***** válasza:

az a vicc, hogy tényleg vannak ilyen emberek. Jómódjukban még a legyet is sajnálják, ha meghal.

Mi lett volna veluk, ha mondjuk a második világháborúba kellett volna harcolniuk, ahol azt látták volna, hogy a legjobb barátjuk kínok kozott úgy pusztul el mint ahogy a légy szenvedett...

2018. ápr. 1. 22:03
 23/46 A kérdező kommentje:

Szerencsére már nincsen második világháború, és feltételezhetően egyébként akkor én is máshogyan gondolkodnék, de ebbe bele sem szeretnék gondolni (mármint a barátos dologba...). Egyébként is lány vagyok, úgyhogy erre az esély is kisebb lett volna, hiszen nem kellett volna beállnom katonának.

A lapostetűsnek pedig csak annyit, hogy mint leírtam lány vagyok, és nem tudom milyen az a lapostetű, de gondolom növényi táplálékon nevelhetők, és ha úgy van befogadnám őket, de mivel kiskorú vagyok, a szüleim pedig féltenek az idegenektől személyesen semmiképpen sem oldható meg, de kérlek ne öljed meg őket!!!!!!!! Nem tudnám elviselni, ha még többen halnának meg miattam. :(

2018. ápr. 2. 00:46
 24/46 anonim ***** válasza:

Ha kiskorú vagy, akkor mondj le a költöztetésről, de azért ne búsulj túlságosan, pár bébi tetűkét küldhetek egy borítékban is, ha annyira akarod. Később magadtól is beszerezhetsz párat.

A háborút a nők sem úszták meg, sokat besoroztak, mert egy csomó mindent ők is tudtak csinálni, de inkább nem részletezem ebben az esetben.

Talán fejtetűhöz lesz még szerencséd rövidesen, több iskola büszkélkedhet velük manapság is, a biosz gyakorlati részét képezi szerintem, így nem kell nagyon gyászolnod kedvenc házi legyed elvesztését.

De az a tanácsom, hogy észnél légy, nem kell mindig légy, mert ha majd bekapod a legyet (ezt nem szó szerint kell érteni), akkor majd bánni fogod, hogy nem zargattad el a legyeskedőket.

Most már próbálj meg aludni és álmodd azt, hogy egy legyektől nyüzsgő paradicsomi idill vesz körül, ahol a te legyecskéd rózsaszínű szárnyakkal kecsesen libeg és egyáltalán nem haragszik rád és szeret téged.

Tente

2018. ápr. 2. 01:54
 25/46 anonim ***** válasza:
Ó, hogy én annak idején mennyi legyet kínoztam, mikor kisebb voltam...😄
2018. ápr. 2. 05:32
 26/46 anonim ***** válasza:
Legobol anno épitettem házat és a legyek szárnyait kiteptem, belakták a házakat ha elakartak szabadulni beraktam a pokhaloba egy jó nagy kaszáspók volt a kanapé mögött, de persze az sem maradt ott sokáig mert jött a nagy takarítás, tic-tac -os dobozokba raktuk bele a legyeket még :-D , ennyit nem rinyáltunk fiatalon mint a mai fiatalok, még ha a vér ömlött is belőlünk peroxid meg bekötötték oszt jóvan mehet tovább a játék :-D , madarakra lövöldöztünk légpuskával de annyira gagyi volt, hogy lehetetlen volt eltalálni vele akár mit is, meg gyenge el sem lőtt addig ameddig kellett volna, egymásra nem tartottuk még megtöltetlenül sem, persze csak pár golyót kaptunk úgyh vigyázni kellett mire használjuk... jaj de szép is volt ez a gyerekkor :-) nagybacsimnak volt egy jo nagy legpuskaja az igen erős volt avval igen jo volt lőni de csak ritkán adta oda egy egy lövés alkalmára
2018. ápr. 2. 11:56
 27/46 anonim ***** válasza:

10/0

Nagyon gyenge.

2018. ápr. 2. 21:04
 28/46 anonim válasza:
47%
Amúgy abba egy vega sem gondolt bele, hogy a növénytermesztéshez ugyan akkora (ha nem nagyobb) terület kell, mint az állattenyésztéshez? Ami (ha bio ha nem) ugyan úgy a természetes élőhelyek művelt földterületekké való átalakításával jár (erdőket írtanak ki, lápokat csapolnak le stb) amivel sokkal komolyabb károkat, akár teljes fajok kipusztulását okozhatná az emberiség, ha mindenki növényeken élne csak? Mivel jobb, ha nem megesszük az állatokat, hanem elvesszük az otthonukat, és hagyjuk, hogy maguktól haljanak éhen? Oké sok állat hozzá szokott az ember jelenlétéhez, és megél akár városi környezetben is, de sok faj pl teljesen kipusztult Magyarországról, amikor anno átalakították a földeket, szabályozták a folyókat, lecsapolták a mocsarakat, hogy aztán termőföldeket hozzanak létre a helyükön. Melyik a rosszabb? Magunknak tenyêszteni állatokat amiket aztán levágunk, vagy egy hatalmas veteményeskertet csinálni a bolygóból, ahol a sok rovarölőnek és az éllettér elvételének köszönhetően teljes fajok pusztulnak ki?
2018. ápr. 2. 22:27
 29/46 anonim ***** válasza:

" Amúgy abba egy vega sem gondolt bele, hogy a növénytermesztéshez ugyan akkora (ha nem nagyobb) terület kell, mint az állattenyésztéshez?"

Nagyon unalmas ez már, kb 80x megcáfolták már ugyanezt a bullshitet ezen az oldalon.

Szerinted a haszonállatok követ esznek? A jelenlegi mezőgazdasági termelés 85%-át az állati takarmánytermesztés teszi ki, mivel egy nagytestű állat 10x annyit eszik mint egy ember. Pont emiatt tized akkora földterületre lenne szükség, ha mindenki növényi étrenden élne.

2018. ápr. 3. 10:59
 30/46 A kérdező kommentje:
Az ilyeneket annyira szeretem, mikor valaki azt hiszi, hogy az ő gyerekkora volt a tökéletes, és olyan büszke rá, hogy állatokat kínozhatott, meg madarakat lődözhetett, meg négykézláb csúszhatott a sz..rban, ha úgy tettszett neki. Elárulom, nem feltétlenül az volt a jó, ez nézőpont kérdése, és elárulom még azt is, hogy a gyermekek halandósága is jóval nagyobb volt, és nem csak azért mert nem volt megfelelő technika, hanem pontosan azért amiket leírtál. Az, hogy te megmaradtál egy dolog, nem mondom, hogy szerencséd volt, mert azért túl nagy nem kellett hozzá, de érted. Egyébként, ott ahol a mai napig is így megy ott jóval több a vérmérgezés, fertőzések, betegségek, stb., úgyhogy talán nem volt annyira f...sza az sem.
2018. ápr. 3. 11:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!