Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Egy közepes igényű embernek...

Egy közepes igényű embernek mennyi az a fizetés, amit meg kéne, hogy kapjon 8 órában a munkahelyen?

Figyelt kérdés
Beszéljük ki ezt a témát, úgyis sok mindent érint ez. És most hagyjuk ki ha hitel van, vagy ha gyógyszert kell szedni mert az megugrasztja az összeget. Szerintetek is, 80 egynéhány ezer kell, ahogy egy nemrégi statisztika megállapította?
2013. júl. 14. 14:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen az életminősége ha csak befizeti a rezsit meg megveszi a kaját akkor elég a 80 ezer de ha már azért néha elakar utazni valahova vagy valami kütyüt szeretne venni akkor 100+ kell!
2013. júl. 14. 14:36
 2/19 anonim válasza:

100 ezer kell min, ha az ember egyedül él, de ez a létminimumra elég, ha van hitel, vagy albérlet, amit egyedül tart fenn az ember, olyan 150környékén karistolgat az ember már , akkor jól el van, de mivel itt nálunk már mindenben nyugati árak vannak, csak a bérekben nem, olyan 1000 eurót tudnék elképzelni minimálbérnek, amiből megtud az ember élni, remélhetőleg gyorsan eljön ez az állapot!

jah és az 1000 euró az nettó, nem bruttó lenne!

2013. júl. 14. 14:38
 3/19 anonim ***** válasza:
Szerintem a 80ezer kevés, rezsi, kaja, ruhanemű, tiszálkodási szerek, stb., nagyon kellene spórolni, hogy mindenre jusson.
2013. júl. 14. 14:39
 4/19 anonim válasza:
100%

Hát (bár háttal nem kezdünk mondatot) én közepes igényűnek érzem magam, azaz:

-szeretnék valamikor legalább egy garzont, amire ugye félre kellene tenni

-minden évben legalább egyszer nyaralni szeretnék, amire ugye félre kellene tenni

-havonta szeretném, ha nem okozna gondot ha moziba/színházba/operába/múzeumba mennék

-ne a kajából kelljen lefaragni, ha könyvet szeretnék venni

-emellett természetesen egészséges étkezés, normális, évszaknak megfelelő öltözet, stb, stb.

Akárhogy is nézem, az én közepes igényeimet nehéz lenne 80 valahányezerből kielégíteni.

2013. júl. 14. 14:42
 5/19 A kérdező kommentje:
Szép.. nem küldte el amit írtam imént. szóval amikor én kb kerestem olyan 114-et, de abba már a kafetária is benne volt, vissza tudtam magam fogni úgy, hogy volt mikor 60-at havonta leraktam, most meg tizenegynéhány hónap alatt a hat éves spórolásom leszívtam rendesen. Kevés ez a segély ami 22800 ft. igaz, nem kell érte tenni szinte semmit, de nem olyan egyszerű ez, sok utána járással jár. Albit fizetek, stb, kajáim még véletlen sem látnak márkás terméket, gondolok itt pick meg ilyenek, áhhh elfelejtve. Kíváncsi vagyok később mennyire fog visszaütni a sok teszkós meg saját márkás kaják az egészségemre....
2013. júl. 14. 14:48
 6/19 anonim ***** válasza:

Ez egy érdekes dolog, mert én el tudok olyan helyzetet képzelni, amikor elég a 80.000 forint. Sőt, még kevesebb is.

Akkor, amikor valaki mondjuk pályakezdő és többed magával lakik valahol, akkor elég tud lenni a 80.000 forint, ha úgy nézem, hogy max 30.000 egy hónapra az albérlet és mondjuk 40.000 forint az étkezése és egyéb kisebb kiadása. Így még marad 10.000 forint arra, hogy félretegye.

A másik helyzet, amikor valakinek már fel van építve az élete, mondjuk falun lakik és minden zöldséget, gyümölcsöt, állatot megtermel magának; nem kell kajára költenie. Csak a rezsire, ami mondjuk egy 20-25.000 forintból megvan havonta.

Viszont ha azt nézem (és sokan így vannak), hogy el kéne kezdeni végre önálló életet élni, saját albérletben, teljesen függetlenül, arra nem elég a 80.000 forint.

Én közepes igényűnek tartom magam, viszont kellene nekem akkor is 150-160.000 forint arra, hogy fenntartsak egy kis lyukat, ahol egyedül élhetek és ne kelljen húzkodnom a nadrágszíjat ahhoz, hogy egy év alatt legalább 100-200.000 forintos megtakarításom legyen. Viszont ez még mindig nem rendes élet, csak életben maradás.

Jelenlegi árakhoz szerintem is egy nettó és nem bruttó 1000 €-s alapfizetés dukálna. Viszont ahogy ismerem az itteni gazembereket, ha ilyen mértékű emelkedés megtörténne, hamarosan az árak is követnék őket, nehogy egy kis levegőhöz jussunk. Adó adó adó....

2013. júl. 14. 15:03
 7/19 A kérdező kommentje:
Hát érdekes, mert sokan írják a ruhát is sokszor, de szerintem pólót meg ilyeneket nem kell azt sem minden évben és cipőt sem. de tény, hogy ha picit nem figyel az ember, elszalad vele a ló.
2013. júl. 14. 15:05
 8/19 anonim ***** válasza:

Elvileg elég lehet. Ha egy saját kis lakásban élsz ami valóban saját tehát nincs rá se törlesztő és nincsen semmilyen hiteled se.

Feltételezzük, hogy egyedül élsz és a telefonod is céges.

Rezsi ilyen esetben olyan 25 000 forint max. BKV bérlet munkahelyről kapod vagy járj bicóval..:)

Így elég. De máshogy.

macerás..

2013. júl. 14. 15:13
 9/19 A kérdező kommentje:
8-as :P Akinek céges telója van az nem hiszem, hogy ennyit kapna. :P Hátigen a bérlet meg meghúzhatja az árat.
2013. júl. 14. 16:29
 10/19 anonim ***** válasza:

Ez így azért nem igaz. Nekem mindig volt céges telefonom és bizony néha keveset kerestem...

Ez manapság nem gy hatalmas extra..

2013. júl. 14. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!