Miért nem szüntetik meg az ly-t?
Nem megszüntetni kell, hanem megtanulni hogy mikor melyiket kell használni.
Több 10 000en meghaltak már repülő lezuhanása miatt, mégse tiltották be a repülést. Majd pont az ly-t fogják megszüntetni, azért mert te nem vagy képes megjegyezni hogy mikor melyik??! Te sem gondolod ezt komolyan!
Ma felvetettem két kollégáknak a témát. Mondták hogy ők aztán tudják mikor kell használni. Elkezdtem őket kérdezgetni őket melyik szó j/ly a harmadiknál már mind a kettő hibázott. Szerintem mindenkinek problémát jelen, azoknak is akik ide nagy képűen beírogatnak. A nyelv legyen az emberekért ne az ortodox nyelvészekért!
Csak arra nem válaszolt senki, hogy miért nem? Csak leszólják itt a szegény kérdezőt.
De most miből gondolja mindenki hogy én nem tudom? Én csak azt látom hogy nagyon sok embernek problémát okoz. Lehet hogy nektek is, csak esetleg nem tudtok róla. Tölcsetek ki néhény tesztet, lehet hogy megleődtök.
A kőműveseket meg nem kell leszólni. Egyébként diplomás emberek, igaz hogy nem nyelvészek.
Végül is tud valami magyarázatot adni?
Abból gondolom, hogy neked nem megy, mivel még azt sem tudod helyesen leírni, hogy töltsetek, pedig abban nincs is ly, de még j sem.
Töltöttem már ki helyesírási tesztet, és bizton állíthatom, hogy képes voltam megtanulni helyesen írni. Még ez a csúnya betű, ez az ly sem szokott kifogni rajtam. Van, hogy elbizonytalanodok, akkor leírom kézzel, folyóírással. A kezem tudja a tutit:D
Nem vagyok nyelvész, diplomám sincs, bár remélem lesz (természettudományi, nem magyartanárnak készülök), tehát nem csak a nyelvészeknek megy ez.
Miért nem szüntetik meg? Nem értem mit lovagolsz ezen. Miért szüntetnék meg? A matematika sem megy sok embernek, aztán mégsem adták fel, hogy megtanítsák a gyerkőcöknek. Nyugodj meg, előbb vagy utóbb úgyis kikopik ez a betű a nyelvből, mert egyre kevesebb fiatal van az országban, aki le tud írni legalább három értelmes és összefüggő mondatot , ráadásul mindent hiba nélkül. Spanyoloknál is hivatalosan kiiktatták a b és v betű közti különbséget a kiejtésben (sok hülye miatt), aztán mégis használják, és az ő utódaik is úgy tanulják meg. Ha most kivonnák a forgalomból az ly-t, akkor is használnám, mert égőnek érezném. Ez kb olyan mintha ki akarnád herélni az anyanyelved:D
Ha az ly- megszüntettük jön majd a ts. Aztán meg a p betű.
Persze hogy azon lovagolok, hiszen az volt a kérdés. Nem az hogy hülye vagyok-e.
a ts nem egy ebtű te nagyon idióta.
gyakorold a kőműves haverjaiddal amíg előadást tartotok a harvard-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!