Miért nem szüntetik meg az ly-t?
Figyelt kérdés
Egy csomó nyelvhasználónak problémát jelet. Külön funkciója nincs. Tiszta hüjeség. Egy jukas garast sem ér ez a betű.2012. okt. 8. 21:15
1/26 anonim válasza:
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. Egykor a LY külön hangot jelölt, nem pár év alatt fog kikopni a nyelvből, ha kikopik egyáltalán. Nekem hiányozna.
2/26 anonim válasza:
Az "ly" egy igazi hungarikum! Rémélem nem szüntetik meg!
3/26 A kérdező kommentje:
Szerintem most víz a hülye. Az emberek nagy részének problémát jelent,akkor miért ne lehetne kedvezni nekik? A nemzetgazdasági hasznát is ki lehetne számolni, mennyi időt meg lehetne spórolni, hogy egyel kevesebb billentyűt kell leütni!
2012. okt. 8. 22:32
4/26 A kérdező kommentje:
Most miért tették át a humorba??? Én komolyan kérdeztem. Ez nem vicc!!!
2012. okt. 8. 22:34
5/26 anonim válasza:
ki az a fogyatékos akinek ez gondot okoz?
6/26 A kérdező kommentje:
Valószínűleg te is ilyen fogyatékos vagy. Javaslom tölts ki néhány online tesztet a témában.
2012. okt. 8. 23:01
7/26 anonim válasza:
javaslom tanulj meg írni gyagyás.
8/26 A kérdező kommentje:
Cúnya fiú. Wamzer!
2012. okt. 8. 23:26
9/26 anonim válasza:
Ha jól tudom, régen tényleg volt valami nagyobb jelentősége. Már nincs, mert kiejtésben ugyanazt a helyet foglalja el, mint a j, tehát én is szurkolok, hogy kikerüljön. Fölösleges.
10/26 anonim válasza:
a németek is megpróbálták megszüntetni a ß-t. Sikerült? Nem... mindenki használja. Egy élő nyelvet nem lehet szabálymódosításokkal megváltoztatni, önmagát változtatja. Bár, ahogy elnézem a mai tinik helyesírását, félő, hogy ki fog kopni a ly...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!