Igaz az, hogy ha elültetem késő ősszel a tepertőt,
tavaszra kis malac lesz belőle?
31/77 Édermester válasza:
mikor lesz a dinnyó vágás viszem a pályinkát :D
2012. jan. 30. 13:54
32/77 A kérdező kommentje:
Tökéletes nőt csináltál már? Én próbáltam...de mindig férfi lett belőle...nem értem miért. Nem tudod hol a hiba?
33/77 anonim válasza:
Ha türelmetlen vagy és nem akarsz sokat kísérletezgetni akkor menj ki a piacra és keress egy őstermelőt, aki árul kismalac-palántát. Így megspórolhatsz legalább egy hónapot. A baj az hogy senki sem szereti palánta korban eladni őket mert sok vesződséggel jár a keltetés még a profi malactermesztőknek is. De próba szerencse! Nyitott szemmel kell járni!
2012. jan. 30. 18:33
Ezzel az erővel elmehetsz a henteshez is húst venni..... a Malactermelésnek pont ez a szépsége, hogy te csíráztatod, elveted, locsolod, trágyázod, és learatod, és amikor az asztalra kerül, akkor tudod, hogy ez a te termelésed, te öntözted, aggódtál érte, elmorzsoltál egy-egy könnycseppet amikor kibújt a földből!
2012. jan. 31. 10:09
VIGYÁZAT CSALÓK!!!
most olvastam, hogy hamisított csíráztatott tepertőt árulnak a neten, ne dőljetek be a kínai hamisítványnak!
Mindenki csak saját maga által csíráztatott tepertőt vessen, különben meglepetés érheti, amikor kikelnek a kisvaránuszok!
2012. jan. 31. 20:12
36/77 anonim válasza:
Én is próbálkoztam már tepertő ültetéssel, de csak minden 10-12-ik kelt ki. Nagyon vigyázni kell az ültetésnél, hogy egy morzsa tepertő sem maradjon kint, mert különben jönnek a macskák, kutyák... nekem 1ha malacültetvényem fuccsolt be emiatt
2012. febr. 5. 17:48
37/77 anonim válasza:
Nekem az vált be, hogy csíráztattam kolbászzsírban.
Legjobb február végén elültetni, de ekkor nálunk még hideg szokott lenni ezért üvegházban a legcélszerűbb elültetni.
Igaz tavaly nem vettem észre, hogy kikeltek és mind kiturkálták a nagymamám uborkáit egy hétig seprűvel kergetett miattuk....
2012. febr. 5. 20:16
Nekem kicsírázott vizes zsepin is, de legközelebb megpróbálom kolbászzsírban csíráztatni, mert nekem a víz miatt kistengerimalacok keltek ki belőle!
2012. febr. 6. 16:09
39/77 anonim válasza:
fogjátok már fel hogy hülyék vagytok!!!!!!!!!!!
2012. febr. 11. 20:37
40/77 A kérdező kommentje:
Barátom, menj inkább nézz meg egy Barátok Közt részt, majd utána egy kis valóvilágot. Aztán böngészd végig a Napiszart, kacagj egyet, feküdj le, majd reggel kezd elölről :D
Én inkább ki megyek a FRISS levegőre, élvezem az életet és közben nevelgetem a malacaimat.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések: