Igaz az, hogy ha elültetem késő ősszel a tepertőt, tavaszra kis malac lesz belőle?
Figyelt kérdés
Tavaly kipróbáltam, nem jött össze, azt mondták lehet azért, mert keveset öntöztem.2011. dec. 19. 19:13
1/77 anonim válasza:
szerintem is. vagy éretlen volt...
2/77 anonim válasza:
Hát ezt maximum csak jövőre tudod kipróbálni, mert már tél van.
3/77 anonim válasza:
Nekem eddig még mindig sikerült!
A tepertőt mielőtt elültetem, ledarálom, és az ágyásba, ahova ültetni akarom, egy marék (főzni való) kukoricából készített darát szórok. Ez segít a kismalacnak, hogy mielőbb megerősödjön és kikeljen.
4/77 anonim válasza:
Háth te nagyon hülye vagy!! A tepertőt tél közepe felé kell elültetni és majd nyár eleje fele(ha hetente egyszer megöntözöd)kinő a kismalac... Remélem tudtam segíteni :))
5/77 Head válasza:
Csak vigyázz még arra hogy ne legyen túl kemény a talaj mert nem bir kikelni és befulladhat. Meg ha kikelt akkor figyelj oda mert ha már túl érett akkor elszökhet. És hiába csináltad az egészet! :)
6/77 anonim válasza:
függ a tepertő minőségétől is,és ne öntözd hurkazsírral mert veszett vadmalac nő belőle.ja és sokat ültess magában fél...
8/77 anonim válasza:
Kukoricadarával kell trágyázni. Sőt érdemes hetente kását főzni belőle és ráönteni a kismalacültetvényre!
9/77 lucsok válasza:
A tepertő igénytelen , kikel az bárhol csak a lényeg , hogy ültetni való tepertő legyen !! Én akkor jöttem rá amikor anyám vett ültetni én meg véletlenül megettem 4 hónap múlva
2 kis disznót kuláztam ki !! Tágabb lett a lukam mint Sp-nek és Fluor-nak együttvéve !! Remélem segítettem !!
10/77 pintersz válasza:
Teljesen igaz, valóban kikel a kismalac. Ami nagyon fontos, hogy a betakarítást böllérhurokkal kell végezni. Arra nagyon figyelj, hogy a frissen kikelt kismalac szája még nagyon érzékeny, tehát nem szabad a hurokkal csak úgy ukmukfukk szájba húzni! Érdemes bevonni a hurkot előtte -lehetőleg rózsaszín- puha, szőrös bevonattal, így megóvhatód a kis mikrosertésed állagát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!