Miért is kellene átadnia a helyemet? :D
Öreg néni: ingyen utazik. Én többet fizetek az ülőhelyért, több jogom van leülni.
Terhes: hogy is ne! Két ember utazik, de csak az egyik fizet? Milyen dolog már ez, hogy még ülőhely is kell neki?
Járókeret: ő miért nem fizet csomagszállítási díjat, és akkor nekem miért kell a bőröndömmel?
:D :D :D

Az más kérdés, hogy miért fizet kevesebbet és miért adod át a helyet. Azért adodo át a terhes asszonynak mert egy esetleges balesetben védtelenebb lenne és több személyt is maradandó sérülés érne, a többi példánál ugyanígy.
Azért fizetnek kevesebbet. Mert amíg nem jött világra a gyermek addig nem magyar állampolág és így nem vonatkoznak rá a törvények. A nyugdíjas néni pedig egész életében gályázott annyit, hogy most ezt elengedjék, amolyan kompenzáció a kevés nyugdíjra. A tolószkes pedig igen sérülékeny még fel sem épűlt, ezek nem teljes értékű emberek. Akkor a hátizsákos iskolásnak is kéne fizetnie, hiszen neki a zsákja több helyet foglal el.

Remélem tényleg csak humor, bár röhögni nem tudtam rajta.
Felhívom szíves figyelmedet, amit sokan nem tudnak: amikor jegyet veszel a buszra, nem az ülőhelyet vásárolod meg, hanem az utazáshoz való jogot. Ülőhelyet helyjeggyel vásárol az ember mondjuk egy távolsági járatra, vagy az intercityre. Ott leülhetsz, és más nem ülhet a helyedre, ha csak át nem adod. Mivel Te rendes ember vagy, akiben van EMBERSÉG.
Nekem terhesen szerencsém volt, mivel a buszsofőr rendes, normálisan gondolkodó RENDES ember volt. Leállította a buszt, és addig nem indultunk el, amíg valaki át nem adta nekem a helyét. Ezt heteken keresztül eljátszottuk, és nem fogod elhinni, nem tini adta át a helyét, hanem korombeli 40-es, ráadásul többnyire nők.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!