Nem tudom megállni a helyemet az életben, mert egy gyenge sz@r vagyok, mit tegyek?
Plusz még lusta, felelőtlen, aszociális, nemtörődöm, hiperérzékeny, alkalmazkodásképtelen.:(
Hogyan változzak meg?
Szia!
Van egy jó hírem és egy rossz. A jó hírem az, hogy minden ember önző természettel születik, és ha ezt valaki felismeri már megtette az első lépést arra, hogy ezen változtasson. A rossz hírem az, hogy önerőből képtelenek vagyunk a változásra, mert bár látjuk mi lenne a jó és helyes, de a természetünk rabul ad az önzésünknek, így olyanok vagyunk mint egy kaltikába zárt madár.
Nekem az életemben Isten segített abban, hogy megváltozzam. 16 évesen szólított meg, és azóta minden nap segít győzni az önző természetemen. Azóta megházasodtam, született két gyönyörű gyermekem, és boldog kiegyensúlyozott az életem.
Ha érdekel, írj privát e-mailt és szívesen segítek.
Üdv. Péter
Én azt mondom, a kiindulási pontod nagyon jó (akármennyire is furcsán hangzik...), hiszen szembenéztél magaddal, és ez az első, de a legfontosabb lépés is.
Ilyenkor jön egy hosszú, keresési folyamat: meg kell találnod, mi az, ami örömet okoz, amiben kreatívnak érzed magad. Ez eltarthat egy ideig. Csak olyan válassz, amit igazán fontosnak, és a sajátodnak érzel.
Beszélj erről emberekkel ,de azokra sose hallgass, akik azt mondják, hogy hülyeség, meg nem vagy rá képes, ergo eltökéltnek kell lenned. Ha már "benne vagy a korban", dolgozol stb., akkor hobbinak kezeld, ha még nem, akkor lehet életcél is.
Tűzz ki célt, és legyen pontos terved.
Sok sikert!
21/L
Megtetted az első lépést. Felismerted a helyzetet amiben vagy. Most hoznod kell egy döntést - meghoztad, meg kell változnod.
Az látszik, hogy az önbizalmad nullán van, úgyhogy először is, ezt rohadtul felejtsd el hogy gyenge vagy meg hogy sz@r. Nem lehet mindenki erős, rátarti és nagypofájú. Keresd meg, te miben vagy jó. Biztos van olyan dolog, amiben te vagy a király.
Lustaság, fél egészség. :) Vicceltem :) Kezdj el sportolni valamit, vagy találj valami szabadidő elfoglaltságot amit szívesen űzöl. Ez lustaság ellen nagyon jó, mert a sport stb erőt ad, és nem akarsz majd folyton az ágyban kuksolni.
Meg kell tanulnod a toleranciát és meg kell próbálnod meglátni az emberekben a jót. Ha nagyon idegesít valaki, nyugodtan mondhatod neki, hogy figyelj, most ehhez én abszolút nem tudok asszisztálni, hagyj békén légyszi. A stílus a fő. Keresned kéne olyan embereket akikkel szívesen töltöd az idődet, barátokat, akik támogatnak és segítenek kilábalni a problémáidból. A toleranciát nehéz megtanulni, én is 4 éve szenvedek azzal, hogy alkalmazni is tudjam, ne csak fogalmam legyen róla. Már egész jól megy.
A felelőtlenséget nehéz megszüntetni. Azt ajánlom, mindenképp gondold át mit akarsz tenni, és hogy az jó-e.
Próbálj meg optimistán gondolkozni és vidáman ébredni, vidáman élni az életet. Ehhez meg kell találnod az értelmét. Ezek lehetnek a barátság, egy életcél, egy sport, valami.
Én szurkolok neked :)
Ne aggód, mindenki ilyen, csak van aki nem vallja be.
A különbség, hogy te még nem vetted be a birkító tablettát. Ezekhez egyébként sem lehet alkalmazkodni, és nem hiperérzékeny vagy, csak nem dugod a fejed homokba.
Ne változz meg, de kezdj el magadnak jót akarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!