Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Mi a szakmai véleményetek...

Mi a szakmai véleményetek erről a találmányrol: ajtónyikorogtató áramkör? Részletesebb leírás:. Következő: első fázis:

Figyelt kérdés

Mi a szakmai véleményetek erről a találmányrol: ajtónyikorogtató áramkör? Részletesebb leírás lentebb.

Következő: első fázis: felszereljük az ajtóra és az rengeteg nyikorgást felvesz és egy optimalizált nagyon jó nyikorgást végül rögzít.

Második fázis: az ajtót bekenjük zsírral és akkor megszűnik a nyikorgás innentől kezdve az elektronika adja a nyikorgató hangot valahányszor kinyitjuk az ajtót.

Harmadik fázis: lekapcsoljuk az elektronikát és akkor az ajtó többet nem nyikorog.

okt. 26. 14:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Húha.

És mi lenne, ha rögtön a zsírozással kezdenéd, és máris nem nyikorogna az ajtó?

Vagy mi a cél azzal, hogy a nyikorgás hangját rögzíted?

okt. 26. 14:21
 2/18 Szirty ***** válasza:
100%

Az hogy az áramkör nem nyikorgatja az ajtót, hanem maga az áramkör ad nyikorgó hangot (tehát nem az ajtó).

A kérdésed egyébként milyen szakmai jellegű információt (vagy arra való egyértelmű utalást) tartalmaz ami alapján ilyen vélemény formálható lenne?

okt. 26. 14:54
 3/18 A kérdező kommentje:
A találmánynak a hasznosságát illetően. Mondjuk most elgondolkoztam mert az is egy variáció hogy az ajtó nyikorgásával ellenfázisú hangot generál és így a nyikorkás hangját kioltja ezáltal lehetne takarékoskodni a zsírral
okt. 26. 15:19
 4/18 Szirty ***** válasza:
100%

"A találmánynak a hasznosságát illetően."

Most valamiért úgy érzem magam, mint ha lemaradtam volna arról a tudománytörténeti fontosságú pillanatról amikor kielégíthetetlen igény támadt a nem nyikorgó ajtók nyikorgó hangját utánzó eszközök iránt.

"az is egy variáció hogy az ajtó nyikorgásával ellenfázisú hangot generál és így a nyikorkás hangját kioltja"

Ha úgy gondolod hogy egy hang feltétel nélkül kioltható azonos intenzitású ellenfázisú hangforrással, akkor eléggé az elején jársz a korszakalkotó kutatásoknak... :)

okt. 26. 15:28
 5/18 A kérdező kommentje:
Már az is eredmény ha csak halkabb
okt. 26. 15:34
 6/18 A kérdező kommentje:
És ha emellet még be is zsírozzuk akkor végképp ötvözve van a két találmány!
okt. 26. 15:35
 7/18 Szirty ***** válasza:
100%

"...akkor végképp ötvözve van a két találmány!"

Akkor az egyik fölöslegessé teszi a másikat.

Nehéz lenne ötvözetnek nevezni.

okt. 26. 15:41
 8/18 A kérdező kommentje:
Nem mert ir ták hogy a áramkör nem olcssa ki teljesen a hangot
okt. 26. 15:45
 9/18 anonim ***** válasza:
Humor kategória, de oda is gyenge...
okt. 27. 01:59
 10/18 A kérdező kommentje:

Bocsánat a legfontosabbat elfelejtettem leírni.

Állandóan bekapcsolva van az ajtón az elektronika miközben az ajtó alaposan be van zsírozva, tehát az ajtó így is tovább nyikorog. Így én hallom mikor mások jönnek mennek. Ha én megyek akkor is nyikorog, tehát ha valaki lát nem gyanús.

De a találmányhoz van egy távirányító aminek az a lényege hogyha senki se lát és én hangtalanul akarok osonni valamilyen sötét ügy elkövetésse érdekében úgy, hogy más ne vegye észre, hogy átosontam, akkor le tudom kapcsolni arra az időre amíg át osonok.

okt. 27. 04:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!