Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fűkaszáról van szó, és nem...

Ozsairam kérdése:

Fűkaszáról van szó, és nem értem a működést. Valaki segítene?

Figyelt kérdés

A gyújtó trafótól jön egy vezeték a stop kapcsolóig. Ez a vezeték meg van szakítva egy összedugható csatlakozóval. A gondom: A gyújtó trafó és a csatlakozó között van kb.1,5 vagy 2 mm-es vezeték, majd a csatlakozó párjától a stop kapcsolóig 2 db kb 0,75 mm, vagy vékonyabb vezeték megy.

Ebből a 2 vezetékből az egyik leszakadt a helyéről, és a motort nem lehetett leállítani a stop kapcsolóval. Vissza akartam forrasztani, de a csatlakozó csak 1 db vezetékhez alkalmas. Sehogy sem értem, hogy hova volt bekötve a másik. Nincs helye. Talán a vezetékek eltérő keresztmetszete miatt folytatódik 2 db vezetékkel? De még mindig nem értem, hogy a megmaradt 1 db vezetéken keresztül miért nem testelődött le, és nem állt le a motor?

aug. 28. 19:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Kaphatnánk egy fotót a kérdéses részről?
aug. 28. 19:37
 2/18 anonim ***** válasza:
Nem a testre ment ez a kis vezeték?
aug. 28. 20:06
 3/18 anonim ***** válasza:
A készülék fém részéhez kell rögzíteni.
aug. 28. 20:58
 4/18 A kérdező kommentje:

A fényképezőgépem nem alkalmas ilyen közeli kép készítésére.

Mindkét vezeték a stop kapcsolóhoz megy. Feltételezem, hogy a stop kapcsoló bekapcsolt állapotában kapcsolódik a testhez.

A 3-as válaszolónak: ez nem lehetséges mert nincs rá megfelelő hely.

aug. 29. 08:53
 5/18 anonim ***** válasza:
Letesteli azt a vezetéket ami kapcsolóra ment, így állítja le.
aug. 29. 11:16
 6/18 anonim ***** válasza:
A gyújtótrafó közelebbi felfogatócsavarja alatt szokott lenni egy lyukas saru.
aug. 29. 11:25
 7/18 A kérdező kommentje:
6 válaszolónak. Igen onnan jön ki a vastagabbik 1 db vezeték, ami saruba végződik, majd a saru másik felétől már 2 db vékony vezeték megy tovább.
aug. 30. 17:52
 8/18 A kérdező kommentje:
5 válaszolónak. A levegőbe testeli le? Nem olvastad el figyelmesen amit leírtam.
aug. 30. 17:57
 9/18 anonim ***** válasza:

"A levegőbe testeli le? Nem olvastad el figyelmesen amit leírtam."

Te nem olvastad figyelmesen. Oldd meg. Testelni kell a megállításhoz.

[link]

aug. 31. 00:15
 10/18 anonim ***** válasza:
Két vezeték a kapcsoló két lába. Kell legyen a gyújtótrafón egy másik, tekercsvégről jövő, megfelelő saruban végződő vezeték. Ha nincs, akkor kb tőből kiszakította a lendkerék, amikor a rezgéstől szétjött a saru. Gondolom kínai, piacra viszed és veszel tökugyanolyat. Több jó magyar videót láttam már arról, hogy jó beszerelni, nem taglalnám.
aug. 31. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!