Mért kötekednek nagyon sokan a helyesírással? Jaj ezt mér így írják, jaj azt mér úgy írják. Számomra elég idegesítő.
"es engemet az erdekelne h miert pont ide irtad ezt a kerdest amikor ott van a helyesirasi topic/forum
nem tudsz keresgelni ahelyett h a helyesirassal foglalkoznal" 11:23
na ne..ez már sok...ha már itt tartunk akkor tegyél ékezetet a betűkre!!!!!!!!!!ahelyett,hogy szimplán kötekednél.ennyi
Igen, engem még a "valszeg" is zavar. Nem igaz, hogy nem lehet kiírni rendesen, hosszan. Letörik az ujjatok? Azért zavar, mert ezt nem így kell írni és így csak magadról állítassz ki szegénységi bizonyítványt, hogy lusta vagy, illetve "megtagadod" a magyar nyelvet.
Ezek szerint a szótárak a nyelvi igénytelenség fellegvárai? Vagy azokkal a rövidítésekkel mi van? (pl,ld,vö,ált,rég stb)
A "valószínűleg"-nek VALSZEG (bocs,de nem akarom letörni az ujjamat.És most szégyellem magam a magyar nyelv megtagadása miatt.Ígérem,amint leírtam mindent,megyek a sarokba) azért nincs olyan rövidítése,mint pl a "például"-nak vagy az "általában"-nak,mert viszonylag ritkán,vagy legalábbis más környezetben használt szó.
Meg ha már a helyesírásnál tartunk,az "állítasz" rövid sz,de Te,mint a magyar nyelv szabályainak elkötelezett őrzője,ezt nyilván tudod.
Ettől függetlenül a "tejci" (hú de rossz leírni) és a hasonlók szerintem is idegesítőek.
(Kövezzetek meg,ha ejtettem helyesírási hibát.Megyek a sarokba.)
Ezt a szép kis láncszemet egy 2012-es világvégés fórumba találtam, elájultam... szószerint... pfff.. olvassátok és szenvedjetek! :D
kerlek valaszoljatok ez bisztos ?mert oan hihetetlen kerlek mond ha egy uj korszak kesdodik akor is ien fejlettek leszunk ien modernek nm aze hogy agodok hogy nmm lesz kep stb csak kerdem es ha at fogunk alakulni mive fogunk ugy fogunk kinezni mint most vagy hogy kerlek meg ma valaszoljon valaki
kerlek harcolj szeres mindenkit es meglasd.............nm akarok megint papolni csak annyi hogy szeresd Istent es harcolj a vilagvege ellen es es..hiszem is es nm is nm tom mit higyek ha megjosoltak hogy 2031 repulo kocsik lesznek ako nm tom de azt csak az Isten tuthatja mert Jezus Krisztus is azt mondta hogy meg o se tudja hogy miko jon el a vilag vege csak az o draga egyetlen Istene es az Isten nm aze teremtette a foldet hogy elpusztitsa tom rosszak vagyun az ember a legrosszab de vannak jo es szereto emberek ne hagyuk hogy a vilag vege eljojon igenis harcolni kell szeresetek egymast es ne gyulojetek a ti egyetlen draga jo Istenetek megved csak imatkozatok jarjatok templomba es szeresetek az Urat a te Istenedet attol hogy meg nm segit a legnagyobb bajban attol meg szeret az Istened de ha azt hiszed hogy egyedul vagy hogy senki se szeret akor azt jelenti hogy kicsufolod az Urat ees azt nm szabad csak szeresd es imatkoz es O megved csak szeresd es imad imatkoz es higy benne.
Legalább az Istent jól letudta írni, bár nem hiszek benne.. de csoda! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!