Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Mért kötekednek nagyon sokan...

Mért kötekednek nagyon sokan a helyesírással? Jaj ezt mér így írják, jaj azt mér úgy írják. Számomra elég idegesítő.

Figyelt kérdés
2009. jún. 16. 10:47
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
nem hiszem,hogy valaki így írna meg egy tollba mondást.na de részemről máűr le van zárva.
2009. jún. 16. 11:26
 22/38 A kérdező kommentje:
tollbamondást /bocs/
2009. jún. 16. 11:26
 23/38 anonim ***** válasza:
97%
Nem hiszed el, hogy így írta meg? Hát pedig egyes lett neki! ( ezt most nem kötekedésnek szánom, de ilyen megrémítő a valóság) Azt, hogy: hogy mind úgy írta, hogy:h a szerintemet sztem-nek, és az amúgyot: am-nak. Egész évben. Fogalmazások, tollbamondások, minden.
2009. jún. 16. 11:32
 24/38 anonim ***** válasza:
90%
Engem azért zavar, mert ha már tőlünk kér segítséget és a mi drága időnkből rabol, akkor tiszteljen már meg annyival, hogy legalább helyesen írja le, amit akar. Az nem érdekel, hogy msn-en a többi fogyatékossal hogy beszél, de ha tőlem kérdez valamit, akkor legyen már benne ennyi...
2009. jún. 16. 11:42
 25/38 anonim válasza:
68%
Szerintem az a jó, ha valaki akkor választja a szlenges, w-s, x-es, stb. írást, ha tisztában van azzal is, hogyan kell normálisan írni. :) Ha nincs, akkor az elég ciki. :))
2009. jún. 23. 09:22
 26/38 anonim válasza:
100%
Én nem szoktam szóvá tenni a helyesírási hibákat de nagyon zavar, főleg az idétlen rövidítések, amin gondolkodnom kell, hogy mit is akar jelenteni. Egyébként nálatok nem működik az a segédprogram ami aláhúzza a hibásan leírt szavakat? Csak egy klikk a jobb egérgombbal és ott a helyesen leírt szó, ha már szégyenszemre az iskolában nem tanult meg valaki helyesen írni akkor legalább erre vegye a fáradságot és tisztelje meg a normális válaszolókat ennyivel.
2009. jún. 23. 11:55
 27/38 treffhetes ***** válasza:
92%

az olyan rövidítéssel nincs baj,aminek értelme is van.az,hogy valaki a "valószínűleg"-et "valszeg"-nek vagy "vszleg"-nek rövidíti,nem gond.de hogy az "OK" helyett csak "k"-t ír,az már beteges.ugyanígy az x,y,és az sz helyett s használata is. az "i"-zés pedig csak szimplán idegesítő (a "legszebb" magyar(?) mondat (tesómmal raktuk össze,miután nagyon elegünk lett): tegnap pöri volt az ebéd ubival meg vegyigyümisalival,utána ettünk sütit lekivel meg ittunk hozzá üccsit)

a másokkal szembeni tiszteletről szóló részt meg nem írom le,már összefoglalták a lényeget.

arról nem is beszélve,hogy a nem magyaroknak is gond lehet (egyszer próbálj megérteni mondjuk egy angol szleng szöveget,és rájössz,hogy miről beszélek.nekik egyértelmű,neked meg ötleted sincs,hogy mit akarnak)

én is használok rövidítéseket meg szlenget például MSN-en,de az ésszerűségnek itt is vannak a határai (pl. hogy hol használom)

2009. jún. 23. 12:58
 28/38 anonim válasza:
60%
11:55-ös vagyok még egy gondolat tehát ha zavar sőt ahogy írtad "számomra elég idegesítő" akkor írj helyesen, és ez nem csak neked szól, akkor senki nem fog kötekedni a helyesírási hibák miatt. Egy két kisebb hibát véletlen elírást senki nem fog szóvá tenni. Még valami nem igazán értem, hogy itt miért van szükség a rövidítésekre, nem hiszem, hogy sokan vannak akik mobilról írnak erre az oldalra mert azt talán megérteném, de most őszintén például mennyivel gyorsabb leírni azt, hogy "szal" mint helyesen: "szóval" ??
2009. jún. 23. 22:47
 29/38 A kérdező kommentje:

na álljunk meg...én helyesen szoktam írni,viszont nagyon sokszor látom,hogy egymást szapulják,mert szlenget használ.pl ahogy az utolsó elötti írta :valószinűleg=valszeg

na ez miért probléma?szerintem=sztem

mért kell ilyenekbe belekötni?

2009. jún. 24. 08:52
 30/38 A kérdező kommentje:
ja és mégegy.már nem azért de nem mindegy,hogy szex vagy sex?asszem (azthiszem,ha valaki nem értené...:s)ez nem nagy vétség.vagy pl ahogy már írtam,tejci vagy tejcsi..nem mindegy?????
2009. jún. 24. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!