Mért kötekednek nagyon sokan a helyesírással? Jaj ezt mér így írják, jaj azt mér úgy írják. Számomra elég idegesítő.
az olyan rövidítéssel nincs baj,aminek értelme is van.az,hogy valaki a "valószínűleg"-et "valszeg"-nek vagy "vszleg"-nek rövidíti,nem gond.de hogy az "OK" helyett csak "k"-t ír,az már beteges.ugyanígy az x,y,és az sz helyett s használata is. az "i"-zés pedig csak szimplán idegesítő (a "legszebb" magyar(?) mondat (tesómmal raktuk össze,miután nagyon elegünk lett): tegnap pöri volt az ebéd ubival meg vegyigyümisalival,utána ettünk sütit lekivel meg ittunk hozzá üccsit)
a másokkal szembeni tiszteletről szóló részt meg nem írom le,már összefoglalták a lényeget.
arról nem is beszélve,hogy a nem magyaroknak is gond lehet (egyszer próbálj megérteni mondjuk egy angol szleng szöveget,és rájössz,hogy miről beszélek.nekik egyértelmű,neked meg ötleted sincs,hogy mit akarnak)
én is használok rövidítéseket meg szlenget például MSN-en,de az ésszerűségnek itt is vannak a határai (pl. hogy hol használom)
na álljunk meg...én helyesen szoktam írni,viszont nagyon sokszor látom,hogy egymást szapulják,mert szlenget használ.pl ahogy az utolsó elötti írta :valószinűleg=valszeg
na ez miért probléma?szerintem=sztem
mért kell ilyenekbe belekötni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!