Mért kötekednek nagyon sokan a helyesírással? Jaj ezt mér így írják, jaj azt mér úgy írják. Számomra elég idegesítő.
Egy bizonyos fokig én is elfogadom a szlenges írást de azért vannak túlzások.
Ez a kedvencem: és én eztnem étem mee német et tan-ok.
Magyarul: Én ezt nem értem mert németet tanulok.
És mikor meg lett neki említve hhogy hogyan ír, a válasz a következő volt:
"am ti se vtok 1. sők helyes írásba szal ENNYI az meg tök norm h nem vok egy 80éves banya h ne ismizzem a szlenget ENNYI am meg nem azt kértem kezdjetek el vitatkozni h a helyes írásom miatt nem engedtek v agyilag vok tul hülye szal ha csak arra vtok képesek h b@szt@ss@tok akk inkább HAGGYATOK mee talán van egy normális ember aki tud NORMÁLISAN válaszolni a kérdésemre"
azt én se tudom,hogy miért jó..de engem különösebben nem zavar.vannak ennél nagyobb problémáim is.szóval én csak azt nem értem miért kell ilyen apróságokból ügyet csinálni?általában a tizenévesek szoktak duplavével vagy "h"-val írni olyan szavakat amibe pl nincs is "h"
én is irogattam régebben így.na és?majd kinövi minek ezt nagy dobra verni?ha neki ugy tetszik akkor ugy tetszik.szerintem arra figyeljünk h mit kérdez vagy mit válaszol...
Nem zavar??? Akkor nincsennek szabájok mindenky úgy íhr ahogy akarr. Na ez a hulyeségh mhert akhor káohsz lene.
Vannak helyesírási szabályok.
Vagy Te mit szólnál ha Kovács Róbert vagy pl. és úgy írják le, hogy Khováts Rhobert mert nekem úgy tetszik, majd kinövöm, nem?
Engem a rossz helyesírás azért zavar,mert magyar embernek illik a magyar helyesírást tudni.
A szleng még valahogy elmegy,de az értelmetlen rövidítések
nem.Azt legfeljebb a tinik értik meg.Ha valaki választ akar a kérdésére,akkor úgy kellene megírnia,hogy azt mások is értsék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!