Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Mi a fenének létezik ez az...

Mi a fenének létezik ez az oldal még ha semmit nem lehet megkérdezni?

Figyelt kérdés
Akinek nem inge, ne vegye magára de folyton csak bunkóztok, piszkálódtok, kritizáltok! Mintha ti mindenkinél jobbak lennétek! Ez a nyamvadt oldalt azért jött létre, hogy kérdezünk! BÁRMIT! "google a barátod" Egy képernyő mögül nagyon könnyű ám keménykedni... Nagyon vagányok vagytok, hogy megaláztok másokat, egymást! Vegyétek már észre magatokat emberek! Miért kell bántanotok másokat? Egymást? Feltettem egy teljesen normális kérdést, és 10 válaszból 8 undorítóan bunkó volt, sértő, bántó. És csak egyetlen egy ember volt képes rendes és normális választ adni. A másik ember válaszának se eleje se vége nem volt, annak amit írt. Pár napja az újságban azt olvastam, hogy az emberiség megérett a kipusztulásra! Hát most már én is ezt gondolom!

2020. jan. 7. 20:27
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
91%
20: De az akkor sem elfogadható, hogy már normál kérdések is tele vannak trollkodó válaszokkal. Az induláskor még nem volt ilyen az oldal. És ha egy városban sétálva az öt megkérdezett járókelőből négy tahó módon leugat, azt bizony megjegyzem, hiába kedves és útbaigazító az ötödik.
2020. jan. 8. 15:16
 22/44 anonim ***** válasza:
92%

#21 teljesen más generáció használja már az oldalt mint 5-10 éve.

Az tény, hogy egyre igénytelenebb itt a válaszolók többsége. Vagyis nem az hogy igénytelen, hanem simán csak bárki számára elérhető lett mára az internet.

10 éve pl. csak a tehetősebb réteg engedhette meg magának az internetet. És akinek volt pénze netre, annak volt pénze PC-re laptopra is.

És aki minderre beruházott, az általában nem a 6 osztályos proli volt.

Most meg mi van? Már az utolsó csöves faluban is van free wi-fi hotspot, meg ezer forintos mobilnet előfizetés.

Régen is voltak trollok meg prolik, csak nem kaptak teret max a helyi kocsmában, hogy kifröcsöghessék magukat.

Nem csak ez az oldal igénytelenedett el, hanem az internet elterjedésével gyakorlatilag az egész világon teret kaptak a sötét nethuszárok.

2020. jan. 8. 16:43
 23/44 george1113 ***** válasza:
30%
Szokták mondani: magyar mentalitás. Itt is tükröződik.
2020. jan. 9. 01:17
 24/44 anonim ***** válasza:
80%

A gond ott van, hogy már sok-sok éves az oldal - már majdnem mindent kérdeztek, amit kérdezni lehetett, így nehezebb olyat kérdezni, amit másképp megfogalmazva ne kérdeztek volna meg a honlapon.

Ritkábbak így az értelmes kérdések, amik nem csak, hogy komplikálrabbak egy Google kereséshez, de kérdések is és nem csak kérdésnek álcázott valamik.

Ugyanazért, mert màr nehéz újat kérdezni, sok felhasználó már csak azért van itt, eleve azzal a céllal regisztrál, mert magányos; kiírva így magukból mindazt, amit másnak nem tudnának elmondani, egy kérdőjellel a végén. És ez szüli a troll válaszokat, mert az ilyen jellegű kérdésekre nehéz hasznos választ adni - szinte lehetetlen. Lásd, a sok kérdést az oldal fejlesztéséről, a meg nem emésztett sérelmek újraélése, stb.

Ha az ember tényleg olyat kérdez, amit mi is meg tudunk válaszolni, akkor nincs troll támadás.

Pl amikor megkérdeztem, hogy anorexiából gyógyulóknak milyen praktikák vannak, hogy a hízásukhoz fűzött megjegyzéseket jól kezeljék, senki se trollkodott -és hatalmas segítséget kaptam, amiért a mai napig hálás vagyok. Azért, mert én ezt tényleg meg is akartam tudni.

2020. jan. 9. 03:22
 25/44 anonim ***** válasza:
76%
Továbbá, olvasgatva a kommenteket, én úgy látom, Te a válaszokkal teszed ugyanezt - Megkérdezed, meg lehet e melegíteni a cica kaját. Ketten írják, hogy igen, de csak az egyiknek tartod hasznosnak a válaszát, mert ő még hozzáírta, hogy ő is szokta, a másiknak meg nem, mert odaírta, hogy jó étvágyat, de azt nem, hogy a cicádnak (ami magától értetődő).
2020. jan. 9. 03:33
 26/44 anonim ***** válasza:
25%

24: "Ha az ember tényleg olyat kérdez, amit mi is meg tudunk válaszolni, akkor nincs troll támadás."

Ho-hó! Ez igencsak tündérmeséken alapuló kijelentés.

Példa: Én feltettem pár hónapja egy kérdést arról, hogy a fogyókúrát mennyire nehezítené meg napi 1 kupica tömény plusz 1 sör. Egy teljesen normális kérdés. Erre 90%-ban trollkodó válaszok jöttek. Volt aki alkoholista barom állatnak nevezett, aki majd aluljáróban végzi. És volt akit háromszor is ki kellett töröltetnem, mert addig mindig visszaírta.

Vagy vegyük azokat az egyszerű kérdéseket, amikor valaki keres valamit. Pl.: Létezik-e olyan program, amivel fényképeket lehet zenés videóvá alakítani? Létezik-e olyan film, ahol a végén a főhős rockzenére lovagol el a naplementébe? Na most az ilyeneknél rendre akadnak trollok, akik annyit írnak: "Igen, létezik." Holott teljesen egyértelmű, hogy a kérdező példákat, ajánlásokat vár. És az a baj, hogy az oldal a szabályzatában még ezekhez a trollokhoz igazodik, mondván, hogy tegyem fel érthetően a kérdést. Ez már önmagában is röhej, mert mitől lenne érthetetlen?

És még lehetne sorolni példákat, amikor normál kérdésnél trollkodnak.

2020. jan. 9. 08:00
 27/44 anonim ***** válasza:
27%

25:

1. Honnan tudod, hogy ő pontozta le őket?

2. Szerintem nem egyértelmű, hogy a macskájának kívánnak jó étvágyat.

2020. jan. 9. 08:04
 28/44 anonim ***** válasza:
72%

"Honnan tudod, hogy ő pontozta le őket?"

Nem a lepontozásra értem, hanem arra, ahogy a válaszolókhoz áll például ebben a cica kajás kérdésben

"Szerintem nem egyértelmű, hogy a macskájának kívánnak jó étvágyat."

Valószínűleg nem a kérdezőnek fog Jó étvágyat kívánni. Miért neki kívánna? Nem szükséges a trollt keresni mindenkiben.

A kérdés az volt, hogy meg lehet e melegíteni a macskáknak való eledelt. Írta, hogy igen. Nem értem továbbra sem, miért haszontalan a válasz.

" Én feltettem pár hónapja egy kérdést arról, hogy a fogyókúrát mennyire nehezítené meg napi 1 kupica tömény plusz 1 sör. "

Én nem láttam a kérdést, de én nem vagyok alkoholpárti. Ritkán iszok, így egy kérdés, ahol valaki az alkoholt nem tudja kihagyni a mindennapjaiból eléggé furcsállok.

De abban igazad van, hogy nem kéne még neked menniük a hozzám hasonló felfogású embereknek.

" Pl.: Létezik-e olyan program, amivel fényképeket lehet zenés videóvá alakítani? Létezik-e olyan film, ahol a végén"

A honlap szabályzata kimondja, hogy úgy fogalmazd meg a kérdést, hogy arra ne igen vagy nem legyen a válasz. Nem lehet trollnak nevezni azokat a válaszolókat, akik az ilyen kérdésekre igennel vagy nemmel felelnek. Magát a kérdést meg lehet úgy fogalmazni, hogy válasznak csak a címeket lehessen megadni.

2020. jan. 9. 08:49
 29/44 anonim ***** válasza:
72%

28: "A honlap szabályzata kimondja, hogy úgy fogalmazd meg a kérdést, hogy arra ne igen vagy nem legyen a válasz. Nem lehet trollnak nevezni azokat a válaszolókat, akik az ilyen kérdésekre igennel vagy nemmel felelnek. Magát a kérdést meg lehet úgy fogalmazni, hogy válasznak csak a címeket lehessen megadni."

Pont erről a trollokhoz igazodó szabályzatról beszéltem. És mi az, hogy úgy tegyem fel? Ha azt írom "Írjatok olyan filmeket...!", az nem megy el, mert nem kérdés. Ha azt írom "Olyan filmeket keresek...?", akkor beleköthetnek, hogy kijelentő mondatot írok kérdőjellel, vagy azt felelik "Keressed!". Ha azt írom "Ajánlanátok olyan filmeket...?", akkor arra is jöhet a trollválasz, hogy "Igen, ajánlanánk." Tehát bárhogy is teszem fel, lehet trollkodni és játszani az értetlent.

És ez azért is röhejes, mert a mindennapi életben ez teljesen normál és elfogadott módja a kommunikációnak. Ha az utcán valaki leszólít, hogy meg tudnád-e mondani mennyi az idő, akkor mit csibálsz? Azt feleled "Meg tudnám.", és továbbmész, mert nem kért meg rá konkrétan? Vagy ha a munkahelyeden a főnököd odamegy hozzád, és megkérdi, hogy meg tudnál-e csinálni egy bizonyos dolgot, akkor azt feleled, hogy igen, meg tudnád, majd nem csinálod meg, mert azt nem tette hozzá, hogy szeretné is, ha megcsinálnád? Akkor elég sűrűn váltogathatod a munkahelyeidet.

2020. jan. 9. 09:03
 30/44 anonim ***** válasza:
30%
Ja, és mellesleg napi egy kupica tömény és egy doboz/üveg sör még egészséges is. Tehát aki ebben is az alkoholizmust látja, az egyértelműen trollkodik. Pláne, hogy a kérdés nem is arról szól, hogy alkoholizmusnak minősül-e, hanem a kalóriákról.
2020. jan. 9. 09:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!