Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Liftfóbia! Tippek a legyőzésére?

Liftfóbia! Tippek a legyőzésére?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Olyan problémával küzdök, hogy irtózatos módon félek a liftekben. Mindenhol, még a plázában is inkább megkeresem a lépcsőházat, és sokemeletes társasházakban is inkább gyalogolok akárhány emeletet, mint hogy liftbe szálljak. Ha valahol csak liftet lehet használni, akkor ha tehetem, inkább nem megyek oda.

Ha valaki van velem, akit ismerek, akkor rá tudom szánni magam, hogy beszálljak, de akkor is teljesen reszket mindenem, lever a víz, és sírni tudnék, hogy mikor nyílik már végre ki az ajtó.

Most olyan helyen dolgozom, ahol előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz használnom a liftet. Igaz, én a földszinten vagyok, de bármikor szólhatnak, hogy menjek fel. Csak a második emeletig lehet lépcsőt használni, utána le van zárva, és sajnos az én kedvemért nem fogják kinyitni. Nem veszik komolyan a félelmemet, azt hiszik, hogy ez csak egy kis izgulás, hiszti, holott rettegek, sőt szinte halálfélelmem van a liftben.

Egyedül még soha sem lifteztem.

Kérlek segítsetek! Mit tehetnék, hogy legyőzzem? :(

19/L

2018. dec. 10. 14:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Szeretnék kicsit pontosítani, nem magától a lifttől félek, mint például ha valaki fél egy bizonyos tárgytól, hanem attól félek, hogy bent ragadok. Emiatt elnézést kérek, nem írtam le érthetően, pontosan.
2018. dec. 10. 15:31
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Kitalálom: gyerekként pedig a mumustól féltél.
2018. dec. 10. 15:32
 13/16 A kérdező kommentje:
nem féltem!:D
2018. dec. 10. 15:35
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Ahogy most se, csak picsogsz itt, mint valami csecsemő.
2018. dec. 10. 15:39
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2018. dec. 10. 15:41
 16/16 anonim válasza:

Kezd kicsiben. Egy panelház jó gyakorlásnak.

Első héten menj fel az 1. emeletre. Második héten a 2.ra és így tovább. És ha lehet akkor minden nap használd a liftet (de a heti 4 alkalom minimum legyen meg). Előszőr pokoli érzes lesz de ha csinálod szorgalmasan akkor 2-3 hónapon belül emúlhat a fóbia.

Ha nagyon nem megy egyedül akkor az első két alkalom előtt húzz le egy felest.

2019. febr. 20. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!