Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Német vagy olasz nyelvet...

Német vagy olasz nyelvet tanuljak?

Figyelt kérdés
Most megyek középiskolába és nem lesz ott angol. Vagy olasz vagy német. Szerintetek melyiket érdemes?
2010. jún. 24. 14:51
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
a némettel többre mész, a kiejtése könnyű, igaz a nyelvtan kicsit nehéz,de ha egyszer már megszoktad onnantól könnyű lesz
2010. jún. 24. 18:24
 12/32 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a német. Olaszul csak Olaszországban beszélnek, míg németül 130 millióan fognak megérteni.
2010. jún. 24. 19:13
 13/32 anonim ***** válasza:
olasz :)
2010. jún. 24. 22:23
 14/32 anonim ***** válasza:
Az egész attól függ, hogy később milyen pályán akarsz elhelyezkedni, de én az olaszra szavazok. :)
2010. jún. 24. 22:38
 15/32 anonim ***** válasza:
valóban pályafüggő. Én az olaszra szavaznék, mert sokkal szebb, mellesleg, ha művészettörténetet tanulsz, akkor még hasznos is. Vannak olyan munkák, ahol az olasz nyelv előny. ui: Svájcban is megértik az olaszt, nekem vannak svájci, de olasz anyanyelvű ismerőseim
2010. jún. 25. 09:50
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Német. Itt Közép-Európában egyértelműen az a hasznosabb. Nem csak a német nyelvű országokban fogsz vele elboldogulni, de Európa számos más országában is. Ráadásul sokkal több könyvet, újságot, tévécsatornát találsz németül, mint olaszul. Ha valami neolatin nyelvet szeretnél később még tanulni, akkor meg inkább a spanyolt vagy a franciát válaszd. Azok is szépek, és Európán kívül is sok országban hivatalos nyelvek.

Az olasz szép, de ennyi, sok hasznát nem veszed. Hacsak nem olasz- vagy művészettörténész szakra készülsz középsuli után az egyetemen.

2010. jún. 25. 10:00
 17/32 anonim ***** válasza:

szerintem nem azért kell megtanlni 1 nyelvet, mert: "jaj, deszép, és könnyű"...

ha az olasz az olyan szép, meg könnyű, akkor a németek német helyett miért nem olaszt tanulnak? hisz könnyebb. ja, és a legfontosabb: szebb...

ugyanmár...

egyértelmű a német

2010. jún. 25. 15:38
 18/32 anonim ***** válasza:
szerintems a németet válaszd
2010. jún. 25. 15:38
 19/32 anonim ***** válasza:
egyetértek a némettel
2010. jún. 25. 15:39
 20/32 anonim ***** válasza:

ha az olaszt választod, megszívod...

német 4ever

2010. jún. 25. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!