Mit gondoltok: olasz mellé spanyolt vagy németet tanuljak?
Az olasz nagyon hasonlít a spanyolra, ugyanúgy mint a német az angolra, könnyű összekeverni, pláne ha egyszerre tanulod. Mondjuk ez egyén függő, de többségében igaz. Tehát akkor németet. Bár szerintem a legjobb párosítás az angol, spanyol, de szerencsére mindenki maga döntheti el :)
Amúgy, előny is lehet ha hasonlít, de ez mint írtam változó lehet.
Az attól függ, hol képzeled el a jövődet. Ha a spanyol világgal kerülnél kapcsolatba, akkor a spanyol, egyébként a német nyelvet ajánlom.
Remélem, már beszélsz angolul, mert nélküle semmit sem ér a nyelvtudásod. Tapasztalat.
Hát én olaszt tanultam először, utána estem neki a spanyolnak, de annyira hasonlít a két nyelv, hogy az nagyon zavaró. A spanyollal emiatt nem jutottam semeddig szinte. Más is mondta, hogy olasz és spanyol nem megy egyszerre. De még egymás után se, mert hülyét kap tőle az ember, pedig én több nyelvet tanultam és nem szoktam keverni őket.
Úgyhogy németet javaslom. Az is jó kis nyelv. Nehéz, de logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!