Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért ilyen gonoszak az emberek?

Miért ilyen gonoszak az emberek?

Figyelt kérdés
Találtam magamnak egy szupi kis munkát. Első nap amikor mentem mondták, hogy milyen jól csinálom, ügyes vagyok stb. és utána több nap is behívtak dolgozni. A szomszédom, aki egy iszonyat gonosz ember, ezt megtudta, és azóta nem kell mennem, azóta nem hívtak. Ebből a nőből bármi kitelik sajnos. Nem is egyszer ártott már nekem és a családomnak. És majdnem 100%-osan biztos vagyok benne, hogy az ő keze van ebben. Nem tudom már mit tehetnék. Nagyon nagy szükségem lett volna arra a kevés pénzre is és most elszúrta. Annyira gonoszak az emberek. Szerintetek mit kellene tennem?

2017. jún. 25. 17:03
 1/2 anonim ***** válasza:
Akit szép szóval nem lehet meggyőzni, azt csak erővel lehet. Vissza kell vágni.
2017. jún. 25. 17:20
 2/2 2*Sü ***** válasza:

> Ebből a nőből bármi kitelik sajnos.

Hát vannak ilyen emberek.

> És majdnem 100%-osan biztos vagyok benne, hogy az ő keze van ebben.

Na viszont ez innentől kezdve feltételezés. És a legtöbb elmérgesedett helyzetet ez táplálja. Lehet, hogy ő azért gonosz veled szemben, mert „majdnem 100%-osan biztos” abban, hogy te ártottál neki, pedig nem. (Vagy nem készakarva.)

> Nem tudom már mit tehetnék.

Mondjuk felhívod az adott munkahelyet, és megkérdezed, hogy miért nem hívtak mostanában, ha előtte meg voltak veled elégedve. Már pusztán ebből sok minden kiderül. Lehet még az is, hogy az egész helyzet független a szomszédodtól.

A másik, hogy ha a szomszédoddal rosszban vagy, akkor érdemes megpróbálni vele beszélni, egy teljesen tiszta ártó szándékú megnyilvánulása után higgadtan, mindenféle jelzők, minősítések, érzelmi kirohanások nélkül megkérdezni, hogy tulajdonképpen ő miért ennyire ellenszenves, van-e valami olyan oka, amit meg tud nevezni, és amin esetleg lehetne változtatni. Lehet, hogy az egész mögött egy bagatell probléma van, hogy mondjuk hangos az ébresztőórád, és lehet, hogy ezt a problémát könnyű orvosolni.

#1 > Vissza kell vágni.

Attól általában csak rosszabb szokott lenni, jobb nem.

2017. jún. 25. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!