Nem költhetem a pénzem arra amire akarom, hogy mondhatnám meg neki, hogy ez a saját pénzem és arra költöm amire én akarom?
Ez egy nehéz ügy.
Ha arra apellálsz, hogy "cipőt majd úgyis vesznek nekem, hiszen jön a tél", akkor a szüleidnek van igaza.
Ha van cipőd, ami még jó, akkor nincs igaza a szüleidnek, hiszen minek vennél újat? Persze még ebben az esetben is ők adták a pénzt, sőt valószínűleg ők is tartanak el, szóval azért van beleszólásuk.
Mindenesetre a szüleid is jó hülyén csinálták, úgy látszik, még kissé gyakorlatlanok. A gyereknek nem szabad úgy pénzt adni, hogy megmondják, mire költse el. Akkor egyszerűen mondják azt, hogy gyere fiam, megyünk cipőt venni, mi fizetjük. De a pénzt odaadni tök felesleges, és ilyen feszültségeket kelt.
Ha ezt a pénzt cipőre vagy ruhára adták, akkor azt kell venned belőle. Örülj, hogy te választhatsz, és nem csak vesznek neked valamit.
Ha tényleg saját pénzre vágysz, és a szüleid nem tudnak neked adni, akkor dolgozz valahol (pl. ismerősnél), hogy legyen saját pénzed.
Azt mondod, hogy a szüleid eredetileg nem erre adták a pénzt?
Akkor mire?
És mikor derült ki, hogy mégis mást szeretnének?
...ha tényleg így van, az nem volt nagyon okos dolog tőlük, de akkor valószínűleg nehéz helyzetbe kerültek és tőled kértek segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!