Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » NANE egyesület. Mennyi haszna...

NANE egyesület. Mennyi haszna van egy ilyen egyesületnek? Megszűnik ettől a családom belüli erőszak?

Figyelt kérdés

[link]

idézek:

"célcsoport: városi férfiak, akik fogékonyak a témára, és példát tudnak mutatni a férfitársaiknak"

"fő üzenetünk: ... a legtöbb férfi nem erőszakos, ők azok akik véleményükkel és tetteikkel befolyásolhatják, megváltoztathatják férfitársaik viselkedését."

Ezeket a pontokat olvasva arra a következtetésre jutottam, hogy a NANE céljai finoman szólva elég távol esnek a valóságtól.

Gondoljunk csak bele: egy olyan pasi, aki eljut odáig, hogy elolvassa a NANE kiadványait stb. nyilván nem fog nőket verni. Ugyanis az a réteg, aki nőket ver szabadidejében nem ilyen oldalakat olvasgat.

A fő üzenetükről... nos én járok konditerembe már vagy 6 éve és vannak erőszakos emberek (szerencsére a kisebb részét alkotják a terembe járóknak). Én nem vagyok erőszakos, hogyan tudnám őket is leszoktatni az erőszakról?

Ez hogy lehetséges?

Ezek az emberek járnak közösségbe? (a NANE gyűléseken kívül) Mert úgy tűnik fogalmuk sincs ezekről a dolgokról.

Véleményem szerint teljesen más megközelítést kíván a probléma.

2014. jún. 27. 12:41
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

kabcsi: szoktál társaságba járni? (olyan társaságba, ahol agresszív emberek is vannak, tehát nem bölcsészekre gondoltam)

én járok ilyen társaságban van egy dolog:

nem szoktak olyan dolgokról beszélni, hogy szabad-e a nőket verni vagy nem. ezt elméletben (sajnos csak elméletben) mindenki visszautasítja.

másrészt aki azon a szinten van, azt te lelkiismerettel nem fogod tudni meggyőzni, hogy ez nem helyes.

2014. jún. 27. 19:04
 32/35 anonim válasza:

Nem is a meggyőződéses erőszaktevőkről beszéltem, hanem azokról, akik félrenéznek, és nem tesznek semmit. Őket meg lehet győzni, hogy amikor csak tudnak, és ahogy csak tudnak tegyenek ellene.

Szoktam társaságba járni természetesen. Egyébként a bölcsészek között is van erőszakos, a fizikusok között is, az informatikusok és kőművesek közt is. Én a munkahelyemen is, és a haveri/baráti társaságokban is sokat beszélek erről a témáról (nem dogmaszerűen és térítve). Ha hallok egy esetről, akkor felhozom és megvitatjuk. Ha valaki úgy beszél egy nő munkatársáról, női főnökéről vagy beosztottjáról, akkor is felszólalok természetesen, és igyekszem elmagyarázni, hogy miért nem helyes ez vagy az a megnyilvánulás a részéről.

Egyébként ha sokat beszéltek róla, és van köztetek olyan, aki titokban bántalmazó, az a sok beszélgetés hatására, lehet, hogy végig fogja gondolni, hogy nagyon ciki, amit csinál.

Van egy nő, aki Afrikába ment jógát oktatni. Olyan férfiaknak tart jógaórákat, akik bántalmazzák a szeretteiket. Nagyon nagy dolog, amit tesz, és ha már csak egy bántalmazónál eredményt ér el, akkor megérte.

2014. jún. 27. 19:56
 33/35 anonim ***** válasza:
Többjüket ismerem személyesen sajnos, az egyik dolgozójuk például, maga is egy manipulatív,bántalmazó, uralkodó személy. De vannak akik tényleg elkötelezettek, de a legtöbb ilyen komplexushalmaz. Sok EU-s pénz van ebben a dologban, sokuknak az a fő hajtóerő.
2014. dec. 23. 04:48
 34/35 anonim ***** válasza:
De amúgy tényleg rá lehet bizonyos embereket vezetni, hogy a bántalmazás nem természetes és rossz dolog, de a tapasztalataim alapján nem gondolom, hogy a Nane hatékony ebben, sokuk lelki beteg, van akit bántalmaztak amiatt foglalkozik evvel a témával, és még maga sincs teljesen rendben lelkileg de már másokon "segít".
2014. dec. 23. 04:58
 35/35 anonim válasza:

Többen közülük maguk is erőszakosak, és szeretnek lelkileg terrorizálni másokat a magánéletben (személyes tapasztalat).

Ők maguk nagyon sokat keresnek evvel a munkával, EU-s pénzeket.

Többüket ismerem sajnos személyesen, és nagyon közelről, szomorú, hogy rátelepedtek erre a problémakörre és veszélyes.

2016. ápr. 9. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!