Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » NANE egyesület. Mennyi haszna...

NANE egyesület. Mennyi haszna van egy ilyen egyesületnek? Megszűnik ettől a családom belüli erőszak?

Figyelt kérdés

[link]

idézek:

"célcsoport: városi férfiak, akik fogékonyak a témára, és példát tudnak mutatni a férfitársaiknak"

"fő üzenetünk: ... a legtöbb férfi nem erőszakos, ők azok akik véleményükkel és tetteikkel befolyásolhatják, megváltoztathatják férfitársaik viselkedését."

Ezeket a pontokat olvasva arra a következtetésre jutottam, hogy a NANE céljai finoman szólva elég távol esnek a valóságtól.

Gondoljunk csak bele: egy olyan pasi, aki eljut odáig, hogy elolvassa a NANE kiadványait stb. nyilván nem fog nőket verni. Ugyanis az a réteg, aki nőket ver szabadidejében nem ilyen oldalakat olvasgat.

A fő üzenetükről... nos én járok konditerembe már vagy 6 éve és vannak erőszakos emberek (szerencsére a kisebb részét alkotják a terembe járóknak). Én nem vagyok erőszakos, hogyan tudnám őket is leszoktatni az erőszakról?

Ez hogy lehetséges?

Ezek az emberek járnak közösségbe? (a NANE gyűléseken kívül) Mert úgy tűnik fogalmuk sincs ezekről a dolgokról.

Véleményem szerint teljesen más megközelítést kíván a probléma.

2014. jún. 27. 12:41
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Én vagyok a kretén mi? Mert a bántalmazott családokat nem kell biztonságba helyezni, segíteni nekik mi?
2014. jún. 27. 15:32
 22/35 A kérdező kommentje:

Mondok egy példát, mert látom kabcsi érdemben szól hozzá a dolgokhoz:

Mivel a magyarázatban leírt kérdéseimre semelyikőtök nem tudott válaszolni, ezért feldobok egy lehetséges megoldási javaslatot.

Társadalmi nevelés. Szem előtt tartva, hogy a cserkészek sem a medvének akarják megtanítani, hogy ne támadják meg őket, hanem a kiscserkészeknek, hogy mi a teendő, hogy ne torkoljon tragédiába egy medvével való találkozás.

Tehát a nőknek (akikhez könnyebben el jut ez a szervezet) kell önismereti tréninget tartani, mert egy öntudatos, egészséges nő nem fog olyan pasit választani, aki verni fogja, ha mégis kezet emelne rá az első pillanatban kivágná a pasit, mint a macskát sz*rni. Vannak ilyen női ismerőseim.

Olyan nőt mondjuk nem ismerek, akit vernek, de olyat igen aki egy rossz házasságban él, és nem mer kilépni belőle. De miért nem? Azért mert lelkibetegek. És erre a lelkibetegségre nagyobb hangsúlyt kell fordítani, mert nem csak a pszichiátriai eset lehet lelkibeteg.

Tehát a nőknek önismereti kurzusokat kéne tartani, hogy megfelelő partnert válasszanak. Valamint ne féljenek a magánytól. ("jajj mi lesz ha egyedül leszek. inkább verjen a férjem de legalább elmondhatom magamról, hogy férjes asszony vagyok")

2014. jún. 27. 15:37
 23/35 anonim válasza:
A NANE segíti a bántalmazott nőket. Lelkisegély-szolgálatot tartanak fent, sok írásban tanácsokat adnak. Látják a bántalmazott nők, hogy nincsenek egyedül, és nekik nem kell szégyellni magukat semmiért. Megtudhatják, hogy amit éreznek (például nem hagyja el a férjét mégsem, mert biztos megérdemli, amit kap, mert nem elég szép vagy ügyes), azok nem mentik fel a férfit, nem magukban van a hiba, hanem a bántalmazóba, és más nők is ugyanezekkel mentegetik a bántalmazóikat. Te is reálisabban látod, ha mással történik ez, mintha veled történne. A NANE megosztja ezeket a történeteket, így erőt meríthetnek belőle az áldozatok. Ha ez megvan, és kicsit összeszedték magukat, akkor a NANE segít elhelyezni őket ún. shelterekben, stb. Nagyon fontos a tevékenységük!
2014. jún. 27. 15:41
 24/35 A kérdező kommentje:

Azért ne keverjük a szezont a fazonnal.

Az állat és a gyerek nem választhatja meg, hogy hol él. Önhibájukon KÍVÜL esnek áldozatul bántalmazásnak.

Ez nem ugyanaz, mint mikor egy nő hozzámegy egy vadállathoz (vagy egy olyan pasihoz, akiről lehet sejteni, hogy néha odacsap).

2014. jún. 27. 15:43
 25/35 A kérdező kommentje:
Kabcsi: természetesen az aktív fél hiába az erőszak, minden esetben. Ezt senki sem vitatja. Viszont egy olyan nőnek, aki benne marad a passzív szerepben, én (és nem bántásból, csupán jóindulatból!) egy mentálhigiéniás központot javasolnék.
2014. jún. 27. 15:45
 26/35 A kérdező kommentje:
aktív félnek meg börtönt.
2014. jún. 27. 15:45
 27/35 anonim válasza:

Akkor én is írok egy példát. Van 5 férfi, amiből 3-nak nincs probléma a nőkhöz való viszonyával, van egy, aki kissé lenézően áll a nőkhöz, és van egy, aki bántalmazó. Ha ezek sokat beszélgetnek egymással erről, akkor egy idő után egyre kínosabbá és vállalhatatlanabbá válik a bántalmazó. Ő nem valószínű, hogy eltéríthető ettől a tevékenységétől, de a másik, aki bár tettlegességig nem fajul, verbálisan sem bántalmazó, csak mondjuk elfogadja, hogy van olyan, hogy "de az asszony felidegesített", és bizonyos szituációkban elfogadhatónak tart egy-egy makarenkói, nevelő célzatú kisebb pofont. Elképzelhető, hogy a 3 másik férfi hatására, ő maga is elhatárolódik a bántalmazótól, és "ciki lesz" bármilyen formában is legitimálni, sőt elnézni az ilyen helyzetet.

Vagy ha egyre több férfihoz eljut az, hogy zérótolerancia van ebben, akkor többször fognak beavatkozni a szomszéd lakásban zajló nőverésbe, egyre többen fognak megállni, ha az utcán tapasztalnak ilyesmit. Ezeknek a nőknek sokszor csak egy nagyon kicsi lökés kell már, hogy megpróbáljanak kiszakadni, és lehet, hogy pont egy olyan férfi fogja megadni nekik, mint a példámban a 2-es számú, akit felvilágosítottak a barátai.

2014. jún. 27. 15:48
 28/35 anonim ***** válasza:
A NANE a nőkkel együtt azok gyerekein is segít. Egyébként pedig sokszor ez a kapcsolat közben jön elő, amikor a nő már kiszolgáltatott lett. És ok, a nőket neveljék öntudatossá, de akkor akik még ilyen helyzetben vannak, nekik már mindegy? Vagy, hogy gondolod?
2014. jún. 27. 17:40
 29/35 anonim ***** válasza:
Egyébként kérdező, van tapasztalatod, még csak ismerősöd sincs, aki a probléma közelében van. Nem gondolod, hogy ők mégiscsak járatosabbak, jobban átlátják, hogy mit kell csinálni.
2014. jún. 27. 17:42
 30/35 A kérdező kommentje:
29: erre mondtam, hogy egészséges emberekkel barátkozok, és egy egészséges nő nem viselné el, hogy verik. ezért írtam a mentálhigiéniás központot, mint ötletet.
2014. jún. 27. 19:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!