NANE egyesület. Mennyi haszna van egy ilyen egyesületnek? Megszűnik ettől a családom belüli erőszak?
idézek:
"célcsoport: városi férfiak, akik fogékonyak a témára, és példát tudnak mutatni a férfitársaiknak"
"fő üzenetünk: ... a legtöbb férfi nem erőszakos, ők azok akik véleményükkel és tetteikkel befolyásolhatják, megváltoztathatják férfitársaik viselkedését."
Ezeket a pontokat olvasva arra a következtetésre jutottam, hogy a NANE céljai finoman szólva elég távol esnek a valóságtól.
Gondoljunk csak bele: egy olyan pasi, aki eljut odáig, hogy elolvassa a NANE kiadványait stb. nyilván nem fog nőket verni. Ugyanis az a réteg, aki nőket ver szabadidejében nem ilyen oldalakat olvasgat.
A fő üzenetükről... nos én járok konditerembe már vagy 6 éve és vannak erőszakos emberek (szerencsére a kisebb részét alkotják a terembe járóknak). Én nem vagyok erőszakos, hogyan tudnám őket is leszoktatni az erőszakról?
Ez hogy lehetséges?
Ezek az emberek járnak közösségbe? (a NANE gyűléseken kívül) Mert úgy tűnik fogalmuk sincs ezekről a dolgokról.
Véleményem szerint teljesen más megközelítést kíván a probléma.
Eleve már a nevük is nevetséges.
Nők a nőkért.
Most akkor a családon belüli erőszak ellen harcolnak vagy diszkriminálnak és akkor csak a nőket védik a férfi meg le van szarva?
De hát mit vártunk, nők....
Kedves feminista kartársnőm, Ágnes!
Engem nem érint a téma, öntudatos és egészséges emberekből áll a baráti társaságom, így az általam ismert nőket nem éri fenyegetettség.
Csak gondoltam szólok, hogy valamit vagy jól vagy sehogy.
nem vagyok cseppet sem feminista. Csak tudom milyen az, ha egy adott ügyért harcolsz, ami mellesleg az egész társadalom ügye, aztán jönnek az idióta okoskodók, akik egész nap nem csinálnak semmit, és beszólogatnak, hogy nem így kellene, anékül, hogy ismernék a pontos helyzetet, vagy tudnák, hogy mit miért tesz egy szervezet. Egy buta embernél csak az a buta ember rosszabb, aki azt hiszi magáról, hogy okos.
Részemről vége a beszélgetésnek, galambbal soha enm sakkozok.
Mindenki, aki beszél a témáról, aki a felszínen tartja, az tesz érte. A legfontosabb dolog, hogy minél inkább szem előtt legyen. Nagyon fontos! Sokkal, de sokkal nagyobb a probléma, mint gondoljuk. A magyar kormány jelenleg másodrendű polgároknak tekinti a nőket, megtűri a nőbántalmazókat. A társadalom jelentős része az áldozatot hibáztatja. Minél jobban szem előtt van a dolog, annál kínosabb lesz a csendben szemlélődőknek is, annál jobban fognak majd támogatólag fellépni egy-egy ismerős megsegítésére (igen, a te ismerőseid között is van bántalmazott nő és gyerek!!!!). Egy kis érdekesség:
Csak néhány adalék még:
1. A nők 20 %-a esik nemi erőszak áldozatául élete során, és további legalább 20% azok aránya, akiket megkíséreltek megerőszakolni.
2. A nemi erőszakok maximum 10%-át, a gyerekek elleni szexuális abúzus maximum 1 %-át jelentik fel.
3. Minden harmadik lány első szexuális tapasztalata erőszakos vagy kierőszakolt.
4. A nők 20%-a szenvedett el gyerekkori szexuális abúzust.
5. A nők 30-50 %-a él meg szexuális zaklatást a munkahelyén az EU-ban. Magyarországon, ahol a megfelelő jogszabályok és eljárások hiányoznak, ez az arány feltehetőleg magasabb.
kabcsi: igen, de olyan statisztikákat kéne közölni, hogy hány százalékkal csökkent ezek dolgok aránya a NANÁnak köszönhetően.
A többieknek nem válaszolok mert degenerált személyeskedő bunkó mind ágnessel az élen.
18as: állatmentő egyesületeknek de még mennyire, hogy van értelmük. Hiszen a kínzott állatokat el kell látni, meg kell gyógyítani.
Ne légy ennyire kretén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!