Ez kimeríti már a családon belüli erőszak fogalmát?
Őő..nem.. Hacsak nem szólszhogy neked ez nem vicc..
Ilyen 16 éves koromban csináltunk az akkori tinikapcsolatomban.. Nekem is mindig lila volt.. Poén. Volt és vicces..
A többit sem ártana megoldani..
De ez a kapcsolat kuka.. Ha 2 gyereket vállatatok, de ennyr nem tudtok megbeszélni
Elvileg a gyereketet nem te neveled, hanem TI nevelitek..
Viszont ha jelzed, ogy neked ez nem vicc, és foytatja, akkor szamíthat csaladon belüli erőszaknak...feljelentheted ha vetetsz látleletet
Nem az erőn múlik, hogy erőszak-e. Azon, hogy a másiknak megfelel, vagy sem.
Ha valakinek alacsony a fájdalomküszöbe és nem zavarja hogy ütik, akkor nem számít annak. Ha zavarja és ENNEK ELLENÉRE csinálnak valamit, akkor egy fenékre legyintés is az lehet.
Mint ahogy a molesztáláshoz se kell hozzáérni az áldozathoz, elég olyanról beszélni, vagy testrészeket mutogatni neki.
Egy példát hadd mondjak:
Régebben jártunk kick-boxra a férjemmel. Itthon gyakoroltunk egymáson. Többször ütött úgy, hogy lila maradt a helye. De ez nem volt erőszak, ugyanis otthoni edzés keretében ütött meg, számítottam a fájdalomra, lila foltokra.
Viszont, ha mondjuk a fenekemet fogdosná annak ellenére, hogy szólnék, hogy pl engem ez zavar, az már erőszaknak számítana. Igen, házasságban is.
Tehát nem a mozdulat jellege dönti el, hanem a másik fél hozzáállása (akarom, nem akarom).
Az en látom mar attól lila lesz, ha valaki normálisan megfogja, nem kell hozza szorítás, se ütés. Egyszeruen ilyen érzékeny es a gyerekem is ezt örökölte.... Nem volt egyszeru igy vele a bolcsode es az ovoda....
Na, onnantol erőszak, ha te nem akarod. Mondjuk ez itt csak nekem nem világos?: "akkor combon üt, ő azt mondja viccből, de néha már lila a vállam" A combon valo ütés tol hogy lesz lila a vall??.?
Kesergés és rémképzetek gyártása helyett próbáltad már megbeszélni vele, hogy neked ez fáj?
Könnyen lehet, hogy fogalma sincs, hogy mekkorát paskol rád viccből.
Van róla fogalma, mert már 1000X mondtam neki.
Nem tudom, hogy a gyerekeknek mennyire jó ha azt látják hogy Apa ütögeti Anyát! Sokszor a fiam is ütöget és nem érti, hogy ez miért nem helyes, hiszen az Apja is ezt csinálja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!