Miért nyugszom le és élvezem ha vagdosom magam?
13 éves vagyok.Vagdosom magam már egy ideje és ha megvágom magam pengével vagy bármi éles eszközzel úgy érzem hogy le nyugszok.Szüleim nem tudják hogy önkárosítást csinálok.
Hogyan közöljem velük hogy vagdosom magam?
Bele is lehet halni?
(a vagdosás okai: Család;bántások stb..)
Azért mert a leki fájdalmadat ezzel nyomod el, ami csak ideiglenes, mert mindig egyre több és több kell, ha pedig nem hagyod abba, és sokáig húzod, belepusztulsz majd abba, hogy ne csináld már egy kisebb zűr után, vagy egyszer csak elbaszol mindent és véged...
17/L (aki átélte, egy feldolgozatlan trauma után.)
Hidj nekem, nem jó dolog. Én egyszer majdnem belehaltam. Aztán a mentöállomás sem volt elég, folyattam, és egy sebem szépen elfertözödött. Egyszer csak azt vettem észre, hogy pszichológusnál ülök és azon gondolkodom vogy a francba jutottam én idáig.
Szintén 13 vagyok.
Azért élvezed ha megvágod magad, mert akkor nem a lelki fájdalmaddal törődsz, hanem azzal, hogy te megvágtad magad.(tapasztalatból mondom, én is vagdostam magam..)
És muszáj lesz szólnod a szüleidnek.. Nem jó ha ők veszik észre, de sajnos nekem se tudják/tudták.. (ugyebár mondani könnyű..) és őszintén kell közölnöd velük. és a mondatod végére odatehetnéd nyugtatás ként hogy 'többet nem csinálok ilyent' egy kicsit legalább megnyugodnak. És igen, bele lehet halni.. ha olyan helyen vágod meg a kezed vagy bármit pl: ütőér..
Próbálj meg vagdosás helyett futni, vagy bokszolj, stb. csak ne te szenvedj. Miért te szenvedsz ha te nem ártottál senkinek? és sokan mondják azoknak akik ilyen 'betegségben' szenvednek hogy pszichológus, meg minden de ez butaság, ő nem fog semmit se segíteni. Csak is magadon segíthetsz.. le kell győznöd! én is magamtól győztem le mert rájöttem, hogy 'nekem miért kell szenvednem? miért kell hogy fájjon? ha én meghalok nem lesz jobb, az olyan emberek haljanak meg akik tényleg rossz emberek mint pl: a gyilkosok stb.. én nem öltem embert, csak elrontottam valamit, miért bántsam ezért magamat?' ezeket végig gondoltam, és rájöttem hogy butaságot csinálok. Utána meg végignéztem a kezemet, és természetesem tiszta heg az egész.. ami örökké ott marad ha olyan mélyre vágtam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!