Mi a helyes válasz erre a "facebookos kérdésre"?
Csináld meg te is a zsiráf-próbát! Adok egy feladványt. Ha jól válaszolsz, megtarthatod a profilképed, ha nem, le kell cserélned azt egy zsiráfra 3 napra! A VÁLASZT NE ÍRD KI IDE, CSAK NEKEM KÜLD ÜZENETBEN!!!
A feladvány:
Hajnali 3 óra, csengetnek és te felébredsz. Váratlan vendégek. A szüleid azok és reggelizni jöttek. Van otthon eper jam, méz, bor, kenyér és sajt. Mi az első, amit kinyitsz?
Emlékezz!!! ÜZENETET KÜLDJ NEKEM! Ha jó a válaszod, kiírom ide a neved. Ha nem, akkor változtasd meg a profilképed!
ma láttam sok ismerősömnek, hogy egy zsiráf a képe. de nem értem honnan jött ez a játék, vagy mi a helyes megoldás. valaki tud róla valamit?
www.hir24.hu/tech-tud/2013/10/29/ezert-valtak-zsirafokka-ismerosei-a-facebookon/~~fokusz?mobile_full=1
nézd meg ezt a cikket,a kép alatt ott a megfejtés!
az pedig NEM az ajtó! hanem a szemed
Maga a feladvány is rossz. Nézzük meg miért:
A helyes válasz hivatalosan az lenne, hogy a: "szemed" nyitod ki, DE:
alapból úgy kezdi a szöveg, hogy "hajnali 3 óra csengetnek és te felébredsz." ergo a szöveg szerint már felébredtél, a szem kilőve.
Utána jöhetne az, hogy talán az ajtó a helyes válasz, de: "Váratlan vendégek. A szüleid azok és reggelizni jöttek." igaz azt nem írja, hogy beengedted őket, de azt sem hogy nem, viszont tudod hogy a szüleid azok, de honnan? Hisz váratlan vendégek. Nem írja h felszóltak a kaputelefonon és azt se hogy kinéztél a kukucskálón, ergo feltételezhető hogy már beengedted őket...
lényeg hogy a kérdés a feladvány végén van, amikor már leírta azt h te felkeltél és tudod h a szüleid azok, ergo a szem mindenképpen kilőve, az ajtó meg elég vitatható...
De a kérdésben meg nincs odaírva, hogy pontosan mi az első amit kinyitsz (Tehát nem feltétlenül arra utalnak, hogy ha már felkeltél és tudod a szüleid jöttek reggelizni).
Ha meg így gondolkodunk, hogy szem kilőve-marad az ajtó; akkor lényegében az ajtót is kinyitottad, mielőtt megtudtad, hogy a szüleid jöttek és reggelizni akarnak - elvégre ehhez ki kell nyitnod az ajtót, hogy ezt az infót megtudd (jó, van kukucskáló és be is lehet ordítani az ajtón keresztül:) ) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!