Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a helyes válasz erre a...

Mi a helyes válasz erre a "facebookos kérdésre"?

Figyelt kérdés

Csináld meg te is a zsiráf-próbát! Adok egy feladványt. Ha jól válaszolsz, megtarthatod a profilképed, ha nem, le kell cserélned azt egy zsiráfra 3 napra! A VÁLASZT NE ÍRD KI IDE, CSAK NEKEM KÜLD ÜZENETBEN!!!

A feladvány:

Hajnali 3 óra, csengetnek és te felébredsz. Váratlan vendégek. A szüleid azok és reggelizni jöttek. Van otthon eper jam, méz, bor, kenyér és sajt. Mi az első, amit kinyitsz?

Emlékezz!!! ÜZENETET KÜLDJ NEKEM! Ha jó a válaszod, kiírom ide a neved. Ha nem, akkor változtasd meg a profilképed!

ma láttam sok ismerősömnek, hogy egy zsiráf a képe. de nem értem honnan jött ez a játék, vagy mi a helyes megoldás. valaki tud róla valamit?

2013. okt. 28. 23:06
1 2 3
 11/29 anonim válasza:

www.hir24.hu/tech-tud/2013/10/29/ezert-valtak-zsirafokka-ismerosei-a-facebookon/~~fokusz?mobile_full=1

nézd meg ezt a cikket,a kép alatt ott a megfejtés!

az pedig NEM az ajtó! hanem a szemed

2013. okt. 29. 13:47
 12/29 anonim ***** válasza:
67%
A kérdés feltevésének helyessége megcáfolható, elmondtuk miért. :) Így az ajtó (is) helyes megoldás.
2013. okt. 29. 15:38
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Én a számat nyitnám ki először, hogy ki az isten f..sza az hajnali háromkor?!
2013. okt. 29. 15:41
 14/29 anonim válasza:
az hogy felébredsz, nem jelenti azt, hogy ki is nyitod a szemed. nekem is minden reggel percekbe telik míg felébredés után ráveszem magam, hogy kinyissam a szemem.. szerintem ti inkább a felkelésre gondoltok. akkor már bizony nyitva van a szemetek. szóval a helyes válasz mindenképpen a szem!
2013. okt. 29. 16:02
 15/29 anonim válasza:
100%
Csak azt nem értem, ha még csukva van a szemed, honnan tudod, hogy szüleid érkeztek hozzád váratlanul hajnali 3-kor reggelizni.
2013. okt. 29. 16:20
 16/29 anonim válasza:
66%

Maga a feladvány is rossz. Nézzük meg miért:

A helyes válasz hivatalosan az lenne, hogy a: "szemed" nyitod ki, DE:

alapból úgy kezdi a szöveg, hogy "hajnali 3 óra csengetnek és te felébredsz." ergo a szöveg szerint már felébredtél, a szem kilőve.

Utána jöhetne az, hogy talán az ajtó a helyes válasz, de: "Váratlan vendégek. A szüleid azok és reggelizni jöttek." igaz azt nem írja, hogy beengedted őket, de azt sem hogy nem, viszont tudod hogy a szüleid azok, de honnan? Hisz váratlan vendégek. Nem írja h felszóltak a kaputelefonon és azt se hogy kinéztél a kukucskálón, ergo feltételezhető hogy már beengedted őket...

lényeg hogy a kérdés a feladvány végén van, amikor már leírta azt h te felkeltél és tudod h a szüleid azok, ergo a szem mindenképpen kilőve, az ajtó meg elég vitatható...

2013. okt. 29. 17:44
 17/29 anonim ***** válasza:
Ennyire egyszerű lenne? én amikor olvastam, rá is vágtam, magamban, hogy a szememet...
2013. okt. 29. 18:35
 18/29 anonim ***** válasza:
a "történetben", bár leírták, hogy felébredsz, stb., de attólmég a szemedet nyitod ki... nem volt benne a szövegben, hogy ezek után mit nyitsz ki... hanem a történés közben is akár... de akkor legyen a k**va bor
2013. okt. 29. 18:38
 19/29 anonim válasza:
71%
Ha ennyire kötni akartok, már az is fa*zság hogy a szüleid hajnali 3kor beállítanak hozzád reggelizni. Ne legyetek már ilyen gyökerek. A szem a jó megoldás és kész.
2013. okt. 29. 22:04
 20/29 anonim ***** válasza:

De a kérdésben meg nincs odaírva, hogy pontosan mi az első amit kinyitsz (Tehát nem feltétlenül arra utalnak, hogy ha már felkeltél és tudod a szüleid jöttek reggelizni).

Ha meg így gondolkodunk, hogy szem kilőve-marad az ajtó; akkor lényegében az ajtót is kinyitottad, mielőtt megtudtad, hogy a szüleid jöttek és reggelizni akarnak - elvégre ehhez ki kell nyitnod az ajtót, hogy ezt az infót megtudd (jó, van kukucskáló és be is lehet ordítani az ajtón keresztül:) ) :D

2013. okt. 30. 01:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!