4 almat hogyan osztanál el a családban?
Ha a család(férj/feleség, 2 gyerek) vesznek almat es 4 db-ot igazsagosan el akarnak osztani, akkor hogyan lehet ezt igazsagosan elosztani?
Hiszen mig a ferfinak napi 2500 kcal-ra van szuksege, addig a nonek 1600 kcal, a gyerekeknek meg 1000 kcal korul.
Ha mindenki 1-et eszik, akkor az Apuka kapja a "legkevesebbet" a szukseges igenyihez merten?
Ez igy igazsagos?
Úgy osztanám el, hogy felvágnám darabokra, meglocsolnám citromlével és kiraknám egy tálba. Aztán mindenki annyit eszik, amennyire éhes.
Az ember nem az energiaszükséglete szerint étkezik.
"A mai gyerekek zöme úgysem eszi meg az almát... Sokan a körtét sem, mindig kiakadok, amikor ezt olvasom.
De az enyéim valószínűleg szeretnék. "
Én sem ettem meg gyerekkoromban, mert utáltam harapni, nagy volt, tiszta nyál, ráadásul mire körbeértem a fele bebarnult, beleragadt a fogamba.
Az íze ettől függetlenül jó, szeretem. De ennek okán ha gyerekem lesz, tuti előbb felvágva adom neki.
Emlékszem, a barackot is ezért nem ettem meg egy ideig. Erre a nagypapám felvágta nekem kis szeletekre, és úgy betoltam az egészet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!