4 almat hogyan osztanál el a családban?
Ha a család(férj/feleség, 2 gyerek) vesznek almat es 4 db-ot igazsagosan el akarnak osztani, akkor hogyan lehet ezt igazsagosan elosztani?
Hiszen mig a ferfinak napi 2500 kcal-ra van szuksege, addig a nonek 1600 kcal, a gyerekeknek meg 1000 kcal korul.
Ha mindenki 1-et eszik, akkor az Apuka kapja a "legkevesebbet" a szukseges igenyihez merten?
Ez igy igazsagos?
Én megpucolnám, feldarabolnám és hagynám hogy megegyék a gyerekek és az apuka.
Míg ők nincsenek otthon, addig megennék egy pudingot.:)
Ha csak 4 db almára van pénzem, akkor mind a négy a gyerekeké. Nekik jobban kell a vitamin.
Ha több almára is van pénzem, akkor mindenki annyit kap, amennyit szeretne. Ha apukának több kell, többet.
Mindenki egyet kap és vidáman együtt eszik meg!
Gyerektáborba mentünk látogatóba, a 4 éves kistestvér lazán beállt a sorba ebédosztáskor- mire észrevettük láttuk egy nagy tál ételből lakmározni. A szociálisan érzékeny konyhás néni a legnagyobb adagot adta neki, mert be kell hoznia a nagyokat!
Ha az a helyzet, hogy tobbre nincs penz, en magamat sose szamolom...
En akkor nem eszem, nasizom vagy veszek uj ruhat... Stb...
A mai gyerekek zöme úgysem eszi meg az almát... Sokan a körtét sem, mindig kiakadok, amikor ezt olvasom.
De az enyéim valószínűleg szeretnék.
Nem a kalória miatt esszük valóban, a kedves férfiú majd eszik több mást.
Mindenki egyet kapna :) Kivéve, ha nincs nálunk más étel, mert akkor a párom nem enne, mert az almától nagyon éhes lesz. Ja, ez többnyire velem is így van...
Nekem pedig nem 1600 kcal kell, mert még 1900-zal is fogyni szoktam, különösebb mozgás nélkül, 163 centisen. 2000 körül most eszem, hogy fogyni akarok, de néha beesnek 3000 kalóriás napok :D S vannak férfiak, akik nem tudnak annyit enni, mint én, pedig nem is eszem sokat. Ez nem ilyen egyszerű :) De az alma kalóriatartalma úgyis piciny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!