Mennyi a valószínűség arra, hogy erre a kérdésre válaszol valaki?
A kérdés kiírásakor matematikailag 50% volt a valószínűség.
Az 1. válasszal ez már be is következett. :)
"A kérdés kiírásakor matematikailag 50% volt a valószínűség."
Én ezt nem mondanám. Ha megnézzük az oldalon feltett kérdéseket, azért a legtöbbre szokott válasz érkezni, ha az alapján nézzük, én olyan 80-90%-ot mondanék.
Viszont mivel a kérdés nem volt túl nehéz (hiszen a válaszoló biztos lehet a válasz helyességében), ezért jóval magasabb volt már a kérdés feltételekor is a valószínűség szerintem, szinte biztos lehetett benne a kérdező, hogy érkezik válasz.
Én az "alapra" gondoltam, bármilyen körülmény figyelembe vétele nélkül. Ekkor pedig arra, hogy érkezik-e válasz, két lehetőség van: IGEN vagy NEM, tehát 50-50%.
Amikor középiskolában belekezdtünk a valószínűségszámításba, a (kedvenc) matektanárnőm mesélte, hogy ő az egyetemen akkor ábrándult ki egy kicsit a matematikából, amikor a következőt hozták fel példának: Mennyi a valószínűsége annak, hogy ha a Lánchídon megyek át, szembejön velem Széchenyi? Erre pedig a válasz az volt, hogy 50%, mert vagy IGEN, vagy NEM. Holott józan ésszel tudjuk, hogy ez képtelenség, tehát az esély 0%... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!