Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ki fél a villámlástól/dörgéstő...

Ki fél a villámlástól/dörgéstől? És miért?

Figyelt kérdés

Én kb. 13-14 éves koromig nem féltem egyeltalán, simán kint voltam a szakadó esőben óriási dörgés és villámlás közepette, úgy hogy épület se volt a környéken! Most pedig 10 m-t nem merek menni a szabadban ha ilyen az idő, meg a házban is félek (de nagyon!!!!)

Miért lehet ez?

2013. máj. 23. 22:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én, azért mert egyszer gyerekkoromban a szembeszomszéd baromi nagy vihar közepette vígan hallgatta a rádiót, bömböltette mint állat, még a vihar se tudta elnyomni a zajt... aztán egyszer pont kinéztem az ablakon, és a saját szememmel láttam, ahogy a villám becsap a szembeszomszéd nyitott ablaka alá, ahol szólt a rádió... na olyan hangos villámot életemben nem hallottam, és konkrétan egyazon pillanatban láttam és hallottam a villámot és a dörgést, nagyon ijesztő volt. Azóta ha vihar van, mindent áramtalanítok a szobámba, és addig úgy is hagyom, míg el nem megy, nem kockáztatok:D És te miért félsz kérdező?
2013. máj. 23. 22:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Én kifejezetten imádom. Persze csak akkor, ha elkerüli a házunkat.
2013. máj. 24. 00:38
 3/11 anonim ***** válasza:
Én is szeretem, kb 2 hete a villám belecsapott az épületbe ahol dolgozom, 2 másodperc alatt káoszt okozva (gépek újraindul, fények kikapcsol stb). Talán egyedül én élveztem az egészet. :DD
2013. máj. 24. 08:24
 4/11 anonim ***** válasza:
házból nézve szeretem a villámlást meg a dörgést..de nem szívesen sétálgatnék kint az utcán..
2013. máj. 24. 09:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én kifejezetten szeretem :) Van olyan ,amikor a nagy viharban direkt kimegyek sétálni. Nem tudom te miért félsz

:( De nincs benne semmi félelmetes. Gondolj csak arra, hogy a villámlást az okozza, hogy a felhőkben felgyülemlik egy hatalmas nagy töltésmennyiség, és a felhő és a föld között nagy lesz az elektromos térerősség, ezáltal a levegő atomjai polarizálódnak , így egy vezető plazmacsatorna alakul ki, amin keresztül megtörténik az elektromos kisülés , ami fény és hangjelenséggel jár :) Látod tiszta fizika az egész ^^ Semmi félelmetes nincsen benne.

2013. máj. 24. 09:32
 6/11 anonim ***** válasza:

#5-ösnek.

Hidd el, ők nem attól félnek, hogy Zeusz dobálja fentről a villámokat :D

2013. máj. 24. 09:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Pedig általában akikkel találkozom, és félnek a villámlástól ,azok mind túlmisztifikálják a dolgot. Úgy beszélnek a villámról mint valami személyiséggel rendelkező dologról ami gonosz.. vagy valami ilyesmi :) Ezért lehet , hogyha belátják , hogy ez csupán egy természeti jelenség a félelmük elszáll.

2013. máj. 24. 10:34
 8/11 A kérdező kommentje:
Természetesen én is tudom, hogy mitől villámlik. Csakhogy attól félek, hogy belémcsap,mikor nagyon közel van a vihar akkor, amit csak tudok a házban kikapcsolom (tv, laptop, villanytűzhely, stb..), sőt nem nyúlok olyan dolgokhoz sem ami vezeti az áramot!
2013. máj. 24. 13:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Ezen segit a megfelelő földelés.. Apám villamosmérnökként olyan biztonságosra csinálta a házunkat, hogy az igazi villámbiztos bunker. :) ++ megfelelő biztositékok mellett nem is igazán kell tartani attól, hogy tönkremegy valami.
2013. máj. 24. 13:51
 10/11 anonim válasza:
Az egyik rokonomba bele csapott a villam, szoval inkabb emiatt felek. De ha tavol van, szeretem nezni. Nagyon vagany amikor az egesz eget behalozza :D
2013. máj. 24. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!