Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi az atomenergia?

Mxxx kérdése:

Mi az atomenergia?

Figyelt kérdés
atomenergia, energia, atom, kémia

2013. máj. 22. 22:27
 1/5 A kérdező kommentje:
az alsó szavakat a kulcsszavakhoz akartam írni
2013. máj. 22. 22:27
 2/5 anonim ***** válasza:
és mi az a google?
2013. máj. 22. 23:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Atommag hasadás során hő keletkezik, amivel vizet forralnak és azzal turbinákat hajtanak meg, amik pedig generátor által elektromos áramot hoznak létre. Sok energiát termel és nem füstöl, viszont a hulladéktól nehéz megszabadulni.
2013. máj. 22. 23:30
 4/5 anonim válasza:

(Nagyon) pongyolán fogalmazva:

Az atommag hasadása közben hő szabadul fel. A poén valójában az a dologban, hogy a nehezebb atomoknak nagyobb a kötési energiája, így amikor a nehéz atomot elhasítják két másikra, akkor ott kötési energia szabadul fel, ezt "csapoljuk meg" hőként. Az energiamennyiséget pedig az E=m*c^2 alapján a dm-ből tudjuk kiszámolni.

(Mégegyszer, még mielőtt valaki nekem támadna, tudom, hogy nagyon pongyolán, nagyon felületesen írtam, mert nem tudom, hogy a kérdező mennyire van otthon benne. Ebből írtam tavaly a 100%-os emelt fizika esszémet [egész pontosan a radioaktív sugárzásról, de erre is ki kellett térnem], írhattam volna kissé pontosabban is, de a pontosság és az érthetőség nem mindig metszi egymást, SŐT!)

2013. máj. 23. 10:40
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm! :)

nekem így megfelel :)

2013. máj. 23. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!