Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Atomenergia elleni kampányok,...

Atomenergia elleni kampányok, lobbik, tüntetések, stb. Nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

A szén bányászata drága, szennyezi a környezetet. Szállítása nehézkes, drága - ezért az erőműveket a bánya közelébe kell-célszerű építeni.

A szén fűtőértéke eléggé alacsony, égetése sok szennyezőanyagot bocsát a környezetbe.

A földgáz sokkal környezetbarátabb, és nagyobb a fűtőértéke. "Csak" szén-dioxidot ereget a földgáz fűtéses erőmű.

Azonban hazánk így is eléggé "függő" a földgáztó: az oroszoktól kapjuk az ukránokon át, és ha azok összevesznek, akkor .... nem biztos, hogy kapjuk, lsd. 2010 január.

A megújuló energiaforrások jó ötletnek tűnnek, azonban hazánkban nem annyira elterjedtek. Mondjuk, az én szememben nincs kifogás, szerintem szélkerekeket, vízerőműveket, napkollektorokat létesíteni KELL.

Én támogatom az atomenergiát. Amíg hazánkban kb. 20% a szén részesedése az energiatermelésben, amíg "függőségben" élünk energiailag más országokon, amíg csak két nagyobb vízerőművünk lesz; addig támogatni is fogom az atomenergiát.

Paks meg szerintem... viszonylag biztonságos. Szerintem nem kell parázni, attól jobb úgyse lesz semmi.

2011. márc. 23. 18:59
 1/2 anonim ***** válasza:
49%
"Atomenergia elleni kampányok, lobbik, tüntetések, stb. Nektek mi a véleményetek?" - atomot nekik!!!
2011. márc. 23. 19:03
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
sztem sincs gond az atommal, amíg helyén kezelik a dolgokat... én reménykedem valamilyen fúziós erőmű inventálásában :)
2011. márc. 23. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!