Vissza kell e fizetnem a foglalót. Ha a vevő el áll a megvásárlástól?
Figyelt kérdés
Eladjuk a házunkat, amit 1 hónapja kinézték és 2 hete lefoglalták ügyvéd nélkül egy átvételi elismervénnyel, mint folaló. A vevő azt állítja, hogy becsaptuk, mert a társas házunkra azt mondtuk, hogy családi ház, és ez számukra most derült ki a tulajdoni lapról. Kéri vissza a foglalót és a még egyszer annyit. Én úgy gondolom, hogy nem csaptam be, szerintem nem is volt ilyenről szó és nyilvánvaló, hogy társasház mert össze van építve a szomszéd házával. Minden nagyon tetszett nekik eddig. Pénteken mennénk az ügyvédhez a többi pénzért. Mit kellene tennem?2009. szept. 16. 21:43
1/11 anonim válasza:
ha előleget ad, akkor az jár neki vissza duplán, ha elállsz az eladástól, vagy másnak adod el.
Ha ő áll el, akkor csak amivel lefoglalta jár neki vissza.
Viszont ő foglalót adott, amivel ő lefoglalta a házat, így te nem árultad tovább.
Szóval az nem jár vissza hivatalosan, de megegyezés kérdése. Pl hallottam olyat, hogy inkább visszaadták, csak szabaduljanak az illetőtől.
Külömben nem értem, hogy hogy tud valaki lefoglalni egy házat látatlanban... :S
2/11 anonim válasza:
Akkor kellene a foglalót duplán visszafizetnetek,ha TE álltál volna el a vételtől.Mivel a vevő gondolta meg magát,nem jár neki vissza semmi.
3/11 A kérdező kommentje:
Megnézték a házat és kértek még egy hét gondolkodási időt, aztán visszajöttek és még egyszer megnézték és megmutatták a rokonaiknak is, és lefoglalták. Mi van ha nem adom vissza a pénzt? Én szeretném ha megvennék mindenképpen és talán nem hagyják elúszni az összeget.
2009. szept. 16. 21:59
4/11 A kérdező kommentje:
Azt állítja, hogy becsaptuk őt és ezért mi fizessünk.
2009. szept. 16. 22:01
5/11 anonim válasza:
Így van, a foglaló nem jár vissza, csak ha kölcsönösen álltok el a szerződéstől, ha a vevő áll el, akkor marad nálad a foglaló, mivel nem árultad tovább a lakást (ahogy az első is írta). Ha Te állnál el mégis az egésztől, akkor a dupláját kéne visszafizetned a "vevőnek".
6/11 A kérdező kommentje:
Ha perrel fenyegetőzne, akkor is nekem adnak majd igazat?
2009. szept. 16. 22:17
7/11 anonim válasza:
Igen, neked lesz igazad és még a per költségeit is fizethetné!! Nem fog pereskedni szerintem, mert tudja ő, hogy nincs igaza, csak próbálkozik visszaszerezni a pénzét. Ne hagyd magad!
8/11 anonim válasza:
Egyet nem értek! Ha megnézték a lakást, akkor már látták mielőtt lefoglalták, hogy társas és nem családi. Ennek ellenére lefoglalták, akkor miért állítja, hogy a tul. lapról tudta meg, hogy társas házról van szó??
9/11 A kérdező kommentje:
Nem értem én se. Holnap beszélek még velük. Köszi a válaszokat.
2009. szept. 16. 22:35
10/11 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy megtarthatod. Épp 2 nappal ezelőtt volt szó erről az egyik órán. Úgyhogy hiába fenyegetőznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!