Látta valaki tegnap 14:00 körül Óbuda egén ezt a furcsa gépet? Mi lehetett ez?
Nem számoltátok el a hajtóműveket?
Szerintem a B-52-n kívül nincs jelenleg is működő 8 hajtóműves, sőt a B-52 is nyugdíjas, talán bemutatókon repül 1-2 veterán.
Amúgy mi lenne, ha valaki olyan is válaszolna, aki LÁTTA azt a k*rva gépet?
Nem hiszem el, hogy én vagyok az egyetlen!
Nem volt hangja. Igaz, hogy kocsiban ültem, de egy olyan alacsonyan szálló repülőt kocsiban is bőven lehet hallani. Ez úgy repült, mint valami fantom, lassan és hang nélkül. Szárnyszögre és -fesztávra nem tudok mást mondani, hogy kb. olyan volt, mint egy Boeing 747-es.
De mit csinálhat egy ilyen gép vajon? Mi volt a feladata egy felségjel és bármilyen jelzés nélküli, mattszürke, lassan és hang nélkül nagyon alacsonyan repülő gépnek? Mert hogy nem szállított, az fix.
Nem polgári gép volt az biztos. Nincs nyoma a flightradaron. Tehát katonai gép volt. Én egyetlen olyan (viszonylag elterjedt) típust ismerek aminek szárnyanként 4 hajtóműve van, ez pedig a korábban linkelt B52 típus. Ennek viszont páronként van 2-2-2-2 hajtóműve, amit nyilván jól fel lehetne ismerni (ha már megszámolni sikerült...). Ez viszont az előbbi miatt eléggé valószínűtlen. Viszont katonai szállítógépekből van ám rengeteg fajta -igaz- kevesebb (oldalanként 2-2) hajtóművel. Ha most egy alacsonyan elhúzó, jól megfigyelhető gépről eleve téves adatokat közölsz, ugyan ne várd már, hogy mi pontos típust és magyarázatot adjunk neked a gép típusáról, mivoltáról, már bocs...
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!