Kamaszkori fáradtság? Ti is tapasztaljátok?
Én állandóan fáradt vagyok. Hétköznaponként éjfél körül fekszem, fél hétkor kelek, és minden reggel legszívesebben neghalnék, annyira szarul vagyok. Délutánra elmúlik, akkor már nem vagyok annyira fáradt, 7 körül kezdek elálmosodni, de akkor meg pont tanulni szoktam, és tök rossz. :( A hétvégéket végigalszom, és ilyenkor jövök rá, hogy bármennyit tudnék aludni... Nyáron is rengeteget aludtam, fáradt voltam, pedig nem is csináltam semmi megterhelőt. Veletek is ez van? Mit lehetne tenni, hogy javuljon a helyzet?
16/L
engem a mai napig az éjfél előtti alvás pihentet a legjobban.
ha du még fitt vagy, próbálj meg akkor tanulni utána már csak az esti korábbi lefekvésre kell ráhangolódnod :)
Szerintem ne legyél fent ilyen sokáig, ez még egy felnőttnek is megterhelő hosszú távon:(
Szervezd úgy a napjaidat, a tanulnivalókat, hogy hétköznap 10-kor ágyban legyél, 11-kor legkésőbb jó lenne, ha már aludnál!
Hétvégén lehetsz fent éjfélig (péntek, szombat), de aludj minél többet! Így több energiád jut sportra, sétára, esetleg szedj valamilyen multivitamint, egyél sok gyümölcsöt!
Hát, ha napi 12 órát alszok, akkor is ugyanilyen álmos vagyok, szóval én maradok a nyolc óránál. Egyébként én csak fáradtnak érzem magam, de különösebben nem zavar, csak zombi vagyok mások szerint.:D
(Egyébként valaki írta, hogy egy felnőttnek is megterhelő... Khm, egy felnőtt nem bírja annyira az alváshiányt, mint egy gyerek. Vagy legalábbis apum mindig ezt mondja, ha kiesett régen egy éjszaka, akkor semmi... És olyan 30 éves kora óta egy éjszaka kiesés után hetekig szarul van.)
14/F
Utolsó, azért gondold meg, mit írsz! Még nem elkényeztetett attól, hogy későn fekszik le, hiszen lehet, hogy ettől függetlenül rendesen tanul!
Kérdező: Viszont az igaz, hogy hat óra alvás kevés! Legkésőbb 11-kor le kéne feküdnöd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!