Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ide csak jó módú jól szituált...

Ide csak jó módú jól szituált emberek szoktak írni, vagy vannak olyanok is itt akik szerényebben élnek, és nem olyan fontos nekik a luxus?

Figyelt kérdés
A legtöbb kérdést meg választ olvasgatva nekem az jön le hogy a legtöbb válaszolónak nincsenek anyagi gondjai, szeretnek jól élni és az anyagi dolgokat tartsák szem előtt. A diplomát a jó állást a jó munkát a luxus életet (Ez nem rossz). De kíváncsi lennék a másik oldalra is, azokra akik minimálbérből élnek, és nem járnak évente nyaralni, vagy nincs nagy házuk. Vannak itt ilyenek?
2013. jan. 14. 17:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
16%

Egyetértek a kérdezővel: a diploma igen is, luxus.

Én is baromi szívesen mennék egyetemre, a páromnak pedig egyenesen kötelező lenne: a legjobb szaki a munkahelyén, és egy sima OKJ papírral kell beérnie.

Akit anyuci-apuci nem támogat, annak esélye sincs arra hogy elvégezze az egyetemet.

Konkrétan én most egy sima felnőttképzést se bírok bevállalni, pedig kéne: nem kapok munkát.

A párom viszonylag jól keres, én összekaparok havi 20-30-at innen onnan, tehát elvileg nem élünk rosszul.

Gyakorlatilag igen, ugyanis ő is elsajátította ezt a fajta értékrendet amit manapság annyira divatos követni: neki mindenáron kell a legdrágább tévé a legdrágább számítógéppel, kit érdekel hogy nincs rá pénz... ott a hitel, kölcsön.

Aztán csodálkozik hogy miért nem teszek minden hétvégén rántotthúst az asztalra.

2013. jan. 14. 18:32
 22/24 wartburg353s válasza:
Nem nyaralunk, évek óta nem vettem új ruhát, étterem, mozi szóba se jön, az internetet a béren kívüli juttatásból fizetjük, az autónk öregebb, mint én, de van állásunk, házunk, és tudjuk fizetni a lakáshitelt meg a számlákat. Szerintem ez nem luxus, de sokszor még így is úgy érzem, hogy sajnos az emberek többségéhez képest jobban állunk anyagilag. Ez elég szomorú.
2013. jan. 14. 18:42
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Kicsi off: 21-es!Ha nincs szakmád, az első OKJ-s szakma levelezőn ingyenes az új törvények értelmében szeptembertől azt hiszem, de javaslom, nézz utána. Piacképesebb lehetsz ezáltal.

On: A luxus fogalma valóban relatív, anyukám 12-24-ben dolgozik a BKV-nál, irtó sokat melózik, hol nappalos, hol éjszakás, kötelező túlóra stb. így kap nagyjából 120.-130.000 Ft-ot. Viszont egy roskadozó, öreg vályogházban lakik, gázfűtéses, és szinte az egészet felemészti így a rezsi. Ami marad, az nem fedezi még a havi ételt sem számára, így kénytelen másodállásban takarítani... És ezt csinálja húsz éve...

Nagynénémnek (anyukám tesója)sörözője van, de azzal, hogy nagyon megadóztatták a játékgépeket, nagy jövedelemkiesése lett. Van párja, aki informatikus, jól keres. Panaszkodik, hogy rosszul megy az üzlet, de nyáron röpke három hetet motoroztak bejárva Horvátországot és környékét. Mindkettejüknek saját motor, benzin, szállás, étel, ráadásul külföldön.... Anyukám ezt nem tehetné meg soha. Évek óta nyaralni sem volt, nagynéném meg évente 2-3 alkalommal jár külföldre. Neki és a párjának is van autója, és a gyerekének is most fizeti a jogsiját, mert megkapja a nagyszüleink kocsiját... Mégis nyafog, hogy alig van pénze.

Mindenki a maga szintjén nyomorog...

2013. jan. 14. 18:42
 24/24 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit, nem az én stílusom, hiszen mindegyik válaszban van igazság. Lehet hogy tényleg nem vagyok jó megfigyelő és valóban rossz helyre írtam ki a kérdést. Nem volt szándékomban megsérteni senkit, csupán sok olyan kérdést és választ olvastam amiből az jött le, hogy a válaszolók és a kérdezők többsége jó módban él, és kíváncsi voltam az ellenkezők táborára is. Eszembe sincs senkit megítélni az alapján hogy mennyije van, vagy mások pénztárcájába áskálódni, ne értsen félre senki. Természetesen semmi bajom se azokkal akik minimálbérből élnek se pedig azokkal akik többet keresnek, többet engedhetnek meg maguknak. Nyilván senki se egyforma, és ha megdolgoztak a pénzükért meg is érdemlik azt. A kérdésem csupán a kíváncsiságom miatt íródott és nem ítélkezés céljából. Köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 15. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!