Kik a fehér cigányok?
Figyelt kérdés
2009. aug. 26. 09:44
51/59 anonim válasza:
Sok hülyeség amit itt olvasni,hát nem semmi.Akkor: a Romungri(ro) csoport :Azok az Olah cigányok akik elhagyták nyelvüket ês kulturajukat, a munkàs ês a kereskedő cigányok akik màr 100-150 êve beszélt nyelvüket szintén elhagytàk (kárpáti nyelv, ês nem dialektus) a magyar társadalmi normáknak megfelelően élnek (vagy próbálnak) ennek kiinduló pontjai lehetnek vegyes házasság,ês egyébb okok.Az hogy "fehêr cigány valaki (világos haj ês szem) lehet genetikai "ütközês" (generációk során kiutkozhet a barnabőr,sötét haj ismétlödêse során.) ill.keveredês a népekkel az adott orszàgban mint ok,és persze hosszú idő eltöltêse egy területen,ahol már nem feltunoek a vilàgosabb cigányok bizonyos cigány nêpeknél,(êszak europai vándorok, manush(manassh) ês a szintó cigányok között amely területeken több mint ezer êve tartozkodnak.De azt ki kell jelentenünk hogy a romàk/cigányok bizonyos területeken több ezer éve jelen vannak(nem minden cigány kezdett el vándorolni sokan ma is az adott területek népei cigányként és mint nem cigány êlnek.Meg kell figyelnünk pld. A mongolid külsővel rendelkező cigányokat,őket mongólia,kínai határ területeken,a fekete tenger,és kaukázusi területeken találhatjuk,több ezer évre visszatekintő multjuk soran, már kihalt népek genetikai hordozóik.Egy másik tipus az arábiai,izraeli,a volt perzsa területein élő cigányok (köztük a cigányul is beszélő Beduinokkal), az ókorban akkád népként ismert , onnan kiinduló (kêsőbb már cigánynak nevezett nêp, Avhrom/Ábrahàm aki "csak",egy ember(rom,)volt ês a Kháldeaiak(,Khal/fekete/-Deus/Isten/) valami fêle fekete istenséget imádó "ős"cigàny nép.Az Ókori Êszak-izraeli nép a Kánaániták(Khan-naitak Noé fiának Kham-nak, ők Napímádó ősi késöbb cigány nép volt KHAM:Nap(Jubal,Tubal-Khain,/minden genetikailag zenészek ősei/ Noeh,Kham,Ruma leszármazottjai, ezen vonalon David(a genetikailag zenêsz )...stb. Az észak-izraeli,egyiptomi fogság után egyiptomi ês êszak afrikai zenêszcigányok,késöbb már latin tipusu sziciliai cigányok,a spanyol khàló(khali) cigányok,/Kolombus matrózaiként(javarészt ők válalták ezt a ismeretlen,veszélyes utat,lettek részesei Amerika felfedezésének.Így eljutva êszak,közép,és a dél-amerikai orszàgokba,a mai napig mint őslakos amerikaiak.Ês vissza térnék az észak-izraelből elhurcolt immàr perzsa (kêsőbb cigànyok) csoportra akik nem tértek vissza Izraelbe, inkább hosszabb tartózkodas utan a balkáni országokba(így Görög,Makedon,...stb kêsőbb a másik nép levált ês moldva,roman,Olah orszag cigányaiként ismertek,magyar orszàgba az1800-as évek végén érkeztek.ők egy teljesen más csoport genetikailag is mint az előbb ismertetett ősi cigànyok ők Pandzsabi származásúak.Hogyan kerūltek ok oda? :a perzsa száműzetésben élő ős cigányok akik nem mentek vissza Jahve(Jehovah)szavára újjá építeni templomot,ês az orszàgot,őslakos perzsa csoportal keletfelé vették az írànyt, így jutottak el Pandzsabi teruletre.Itt keveredtek az Pand.nêppel, ők az Olàh Cigánynak nevezett népcsoport.
52/59 anonim válasza:
Hát...sok érdekes dolgot olvastam de azt nem amit én hallottam. Tudomásom szerint ugyanis a fehércigányok nagyrésze az '50-es években született. A második vh után azok a zsidók akik nem akarták a történtek után magyar vérrel "bemocskolni" a családjukat, a vérfertőzést elkerülendő cigányokkal alapítottak családott(ezzel magyárázható a ma is sok zsidó-cigány házasság létrejötte).
Az már más dolog hogy ehez mik vezettek és azokból mi igaz, és mi nem, de ebbe most nem mennék bele.
53/59 anonim válasza:
Az előző vagyok, ha valakinek nem lenne világos, a fehér cigányok az ezekből a házasságokból született gyerekek(azaz félig zsidók, félig cigányok). Innen jön a fehér bőr, a nagy orr, és egyesek szerint az arany szeretete is(bár ez vitatott)
54/59 anonim válasza:
Én fehér bőrű cigány vagyok és eddigi élettapasztalataim alapján mondom,hogy a legtöbb fehér bőrű cigány nagy eséllyel oláh cigány és/vagy olyan cigány,akinek az egyik szülője biztos idegen,pontosabban magyar vagy egy másik gádzsó népből való,csak gondoltam ezt elmondom itt mindenkinek akiket érdekel ez a téma,de ismerek olyan romungro azaz szó szerint magyar cigány.
55/59 anonim válasza:
Ja,szeretnék elnézést kérni mindenkitől,ugyanis el akartam mondani,hogy ismerek egy nálam pár évvel idősebb Gyönyörű Szép Romungrica azaz Magyar cigány származású lányt,aki hagyomány őrző lányt,akinek nálam is fehérebb bőre van.csak hogy tudjátok ezt is ;-) :-)
56/59 anonim válasza:
A gábor cigányok fehér bőrűek,nekem ők a fehér cigányok.
57/59 anonim válasza:
Nincs ilyen csoport hogy fehér cigányok. De azok akik használják ezt a szót azok az oláh cigányokat értik ez alatt.
58/59 anonim válasza:
A fehér cigány, az a fehér ember aki úgy viselkedik mint egy aljas cigánybűnöző és úgy is beszél meg viselkedik! A fehér emberek szégyene.
59/59 anonim válasza:
összetett főnév, pejoratív ~ A kifejezést a személyiségfejlődésük utolsó előtti szakaszában megrekedt emberekre használják akik nem akarnak továbblépni, kvázi felnőni. Szinonimák: birka, begyepesedett, panelproli, haszontalan…stb. Megjelenési formája változatos, a faragatlan bunkótól a szofisztikált politikus skáláig terjed. Nemcsak az emberi fajnál fordul elő, számtalan példát láthatunk rá az állatvilágban is. Lásd még: Cigány Himnusz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!